Junioru līgas finālā "Talsu NSS/Irlava" pieveic "Ķekavas Bulldogs"

02.04.2017

talsi_zelts.jpg

Šosezon pirmo reizi notika Latvijas čempionāts florbolā Junioru līgā. Par līgas pirmajiem čempioniem kļuva "Talsu NSS/Irlavas" jaunie florbolisti, kuri Lielvārdes novada sporta centrā notikušajā finālspēlē spraigā cīņā ar 8:6 pārspēja savus vienaudžus no kluba "Ķekavas Bulldogs".

 

Spēlē par Junioru līgas labākās komandas godu nūjas krustoja "Ķekavas Bulldogs" un "Talsu NSS/Irlavas" jaunie florbolisti. Kā vienai, tā otrai komandai tribīnēs netrūka skaļu un atraktīvu līdzjutēju. Pirmie uzgavilēt varēja Ķekavas komandas fani, jo 5.minūtē bumbiņu pārtvēra Renāts Degins, kurš pats to raidīja Talsu un Irlavas vienības vārtos - 1:0. Drīz vien sekoja "Talsu NSS/Irlavas" atbilde - nebija vēl nospēlēta ne puse no pirmā perioda, kad Deivids Barkovskis un Krišs Treimanis ar 2:1 vadībā izvirzīja savu komandu. Šo minimālu pārsvaru Talsu un Irlavas apvienotā komanda nosargāja līdz pat pirmajam pārtraukumam - 3:2. Otro trešdaļu nedaudz veiksmīgā aizvadīja "Ķekavas Bulldogs" florbolisti, kuri 36.minūtē pēc Klāva Jansona metiena pat izvirzījās vadībā ar 4:3, bet pirms izšķirošā perioda rezultāts bija kļuvis neizšķirts - 4:4. Pēdējās trešdaļas sākumā ķekaviešiem vajadzēja tikai 14 sekundes, lai pēc Kaspara Kovgera metiena vēlreiz atgūtu vadību - 5:4. "Ķekavas Bulldogs" prieki gan nebija ilgi, jo drīz vien vadību ar 6:5 pārņēma kurzemnieki. Ķekavas komanda nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām atspēlējās - 6:6, bet tās pretiniekus tāds rezultāts acīmredzami nepamierināja, jo jau pēc 11 sekundēm Renārs Stančiks no distances iemeta, kā vēlāk izrādījās, "Talsu NSS/Irlavas" uzvaras vārtus - 7:6. "Ķekavas Bulldogs" sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet arī tas nedeva gaidīto rezultātu. Vēl vairāk - "Talsu NSS/Irlava" vēl vienu bumbiņu raidīja tobrīd tukšajos pretinieku vārtos, un varēja svinēt zelta medaļu un čempionu kausa vērtu uzvaru ar 8:6.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Valters Kasjaņenko, kurš atvairīja 24 no 30 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 5 (3+2) punktiem bija Jānis Ragovskis, Marekam Stančikam divi goli, bet Renāram Stančikam 2 (1+1) punkti. Par labāko starp ķekaviešiem atzina Ralfu Orsti, kurš ar rezultativitāti neizcēlās. Rezultatīvākie viņa komandā ar 3 (1+2) punktiem katram bija Klāvs Jansons un Kristaps Laugalis, divus golus iemetas Endijs Kleistrovs.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Ķekavas Bulldogs" - "Talsu NSS/Irlava" 6:8 (2:3, 2:1, 2:4)

Metienu attiecība:

30:31 (11:8, 9:14, 10:9)

Rezultatīvākie:

"Ķekavas Bulldogs" - Klāvs Jansons 3 (1+2), Kristaps Laugalis 3 (1+2), Endijs Kleistrovs 2 (2+0), Kaspars Kovgers 1 (1+0), Renāts Degins 1 (1+0), Vladislavs Čerņavskis 1 (0+1).

"Talsu NSS/Irlava" - Jānis Ragovskis 5 (3+2), Mareks Stančiks 2 (2+0), Renārs Stančiks 2 (1+1), Deivids Barkovskis 1 (1+0), Krišs Treimanis 1 (1+0), Ģirts Šķuburs 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS