Juniores dodas uz pasaules čempionātu Kanādā

02.05.2016

izlase_bell.jpg

Šodien ceļā uz pasaules čempionātu florbolā, kas 4. līdz 8.maijam norisināsies Kanādas pilsētā Belvilā, dosies Latvijas U19 sieviešu izlase galvenā trenera Jurija Fedulova vadībā. Mūsu junioru galvenais uzdevums - nosargāt savu vietu pasaules elitē jeb A divīzijā, bet veiksmes gadījumā pacīnīties par vismaz 5.vietu.

 

Latvijas junioru izlases sastāvā ir divas vārtsardzes, 12 uzbrucējas un sešas aizsardzības spēlētājas. Vislielākā pārstāvniecība ir no kluba "Rīgas Lauvas" - deviņas florbolistes. Pa trim spēlētājām ir no "Ķekavas Bulldogs" un Kocēnu "Rubenes", divas - no Cēsu "Lekringa", bet pa vienai no Rīgas komandas FK "NND", no Jēkabpils FK "Sala" un no Liepājas LiepU. Cēsu "Lekringa" spēlētājas Klinta Mārtiņjēkaba un Elīna Tauriņa izlases pamatsastāvā iekļuva praktiski pēdējā brīdī, aizvietojot traumētās Justīni Čēmu (Rīgas Lauvas) un Paulu Zuti (FK Sala).

 

Šīs nedēļas nogalē izlase Kocēnos aizvadīja pēdējo treniņnometni pirms pasaules čempionāta. Valstsvienības galvenais treneris Juris Fedulovs pirms došanās ceļā atklāja, ka visas 20 florbolistes ir veselas, labā fiziskajā formā un gatavas cīņai ar pasaules labākajām komandām. J.Fedulovs uzsvēra, ka šoreiz mūsu junioru izlasei bijis tik pilnvērtīgs sagatavošanās posms, kā vēl nekad - juniorēm treniņnometnes notika ne tikai Latvijā, bet arī Somijā - februārī latvietes aizvadīja četras pārbaudes spēles ar spēcīgām pretiniecēm Tamperē, bet pirms nedēļas bija devušās uz Helsinkiem, kur mērojās spēkiem ar vēl trijām somu komandām. Arī spēlētāju pieredzes ziņā šī junioru izlase izceļas uz iepriekšējo Latvijas valstsvienību fona, jo teju puse (Liliāna Jakovicka, Monika Džigure, Rebeka Laure, Kristiāna Grāvīte, Paula Sloģe, Liene Krauja, Inga Ametere, Ieva Ločmele un Jana Filipsone) spēlētāju piedalīsies savā jau otrajā tāda mēroga turnīrā, bet četras (Liene Krauja, Inga Ametere, Jana Filipsone un Ieva Ločmele) ir ar pieaugušo pasaules čempionāta pieredzi.

 

Pirmo reizi florbola vēsturē pasaules čempionāts juniorēm notiks ārpus Eiropas robežām - Kanādā. Ar mājiniecēm kanādietēm mūsu spēlētājām tikties gan neiznāks, jo viņas cīnīsies B divīzijā. Pasaules čempionāta juniorēm A divīzijā jau tradicionāli ir astoņas komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. Mūsu pretinieces būs somietes (4.maijā), čehietes (5.maijā) un polietes (6.maijā). Divas labākās komandas no katras apakšgrupas iekļūs turnīra pusfinālā, 3.vietas īpašnieces sacentīsies par 5.vietu pasaulē, bet tās, kuras savā grupā paliks pēdējā vietā, aizvadīs vienu cīņu par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta A divīzija. Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika Polijā, latvietes spēlē par 7.vietu ar 4:2 uzvarēja Ungārijas izlasi.

 

Latvijas sieviešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Jana Filipsone

V

FK NND

2.

Rebeka Laure

U

Rubene

3.

Inga Ametere

U

Ķekavas Bulldogs

4.

Edīte Ozoliņa

U

Ķekavas Bulldogs

5.

Kate Gārde

U

LiepU

6.

Linda Dadajeva

U

Rīgas Lauvas

7.

Liene Krauja

A

Rīgas Lauvas

8.

Ieva Ločmele

U

Rīgas Lauvas

9.

Paula Sloģe

U

Rīgas Lauvas

10.

Kristiāna Grāvīte

A

Rīgas Lauvas

11.

Monika Džigure

U

Rīgas Lauvas

12.

Klinta Mārtiņjēkaba

U

Lekrings

13.

Ance Krjukova

U

Rīgas Lauvas

14.

Liliāna Jakovicka

A

Rīgas Lauvas

15.

Linda Lubgāne

A

FK Sala

16.

Elīna Tauriņa

A

Lekrings

17.

Sabīne Anna Zīverte

A

Rubene

18.

Elīna Jeige

V

Ķekavas Bulldogs

19.

Elizabete Pavlovska

A

Rubene

20.

Nensija Šimkūna

U

Rīgas Lauvas

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Gints Vīnbergs

Vārtsargu treneris: Valērijs Bodnieks

Ārste: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Jolanta Tauriņa-Ieveniece

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

 

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kurus interesēs foto, video un citi materiāli tieši no pasaules čempionāta, laipni aicināti pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi aris@floorball.lv.

SF
JUGLASCIEMS