Vecuma grupas ZU18 turnīrā noskaidroti pusfinālisti

19.04.2016

riga_ositis.jpg

Latvijas Bērnu un jauniešu florbola čempionāta puišu vecākās grupas turnīra ceturtdaļfinālā bez intrigas iztika tikai vienā pārī - "Ķekavas Bulldogs" pārliecinoši tika galā ar "Valmieru/BSS". Toties ulbrokiešiem, rīdziniekiem un cēsniekiem tikt pie panākuma sērijā bija ievērojami grūtāk.

 

Ceturtdaļfināla pārī, kurā tikās tabulas kaimiņi - 4.vietas ieguvēja "Ķekavas Bulldogs" un 5.vieto ienēmusī "Valmiera/BSS" - pirmajā spēlē ar solīdu pārsvaru uzvarēja "Ķekavas Bulldogs" (8:6), bet atbildes mačā Ķekavā valmierieši tika saplosīti jau ar 12:6. Ja pirmajā cīņā abas komandas vairāk paļāvās uz savu meistarību, tad atbildes mačs Ķekavā bija emocijām bagāts, jo tiesneši abām komandām kopā piešķīra 15 noraidījumus. Šāds spēles stils parocīgāks bija ķekaviešiem, abas komandas pa vieniem vārtiem guva, spēlējot mazākumā, bet skaitliskā vairākuma realizācija labāk vedās "Ķekavas Bulldogs" florbolistiem, kuri vairākumā guva četrus vārtus, kamēr valmierieši vien divus.

 

Pārējos pāros viss izšķīrās spēles pēdējās minūtēs. "FS Masters/Ulbroka" pirmajā mačā ar 2:4 piekāpās "Talsu NSS/Krauzeram", bet otrajā spēlē bija pārāka ar 4:1. Izšķirošos vārtus Reino Ješēvics guva vairākumā - tikai 17 sekundes pirms pamatlaika beigām. Šajā pārī abas komandas spēlēja piesardzīgu aizsardzības florbolu un kā izšķirošais faktors bija tieši spēle vairākumā (katrai komanda guva pa trim vārtiem), kā vārtsargu sniegums. Ja "Talsu NSS/Krauzera" vārtsargs Markuss Plūdums stabili nospēlēja abas spēles, tad "FS Masters/Ulbroka" vārtsargs Emīls Ērglis pēc visai viduvējā snieguma Talsos, kļuva par mača varoni Ulbrokā, atvairot 22 no 23 pretinieku metieniem.

 

Fantastiku atspēlēšanos nodemonstrēja FK "Rīga", kas pēc zaudējuma FK "Irlavai/Avant" viesos ar 3:7, mājās, ja par tādām var nosaukt Lielvārdi, prata atspēlēties un iekļūt pusfinālā. Samērā ātri FK "Rīga" tika atpakaļ spēlē, jau otrajā periodā sadeldējot irlavnieku mājās iekrāto pārsvaru līdz -1. Bet visi izšķirošie notikumi risinājās pēdējā trešdaļā, kad gan irlavnieku neveiksme (divas bumbiņas savos vārtos), gan Kristera Kampāna rezultatīvā spēlē (2+3), desmit sekundes pirms pamatlaika beigām ļāva rīdziniekiem izraut uzvaru divu spēļu summā ar 12:11.

 

Pārī, kurā intrigai teorētiski būtu jābūt vismazāk, regulārā turnīra uzvarētājai "CPSS/Lekrings" tiekoties ar astotā vietā esošo "Lielvārdi", arī viss izšķīrās pēdējās sekundēs. Pēc minimālas uzvaras viesos ar 5:4, cēsnieki atbildes spēlē ātri nonāca iedzinējos un vadību spēja atjaunot vien 40.minūtē. Līdzsvaru sērijā nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca lielvārdietis Ralfs Jonikāns, bet trīs minūtes pirms finālsvilpes Edgars Puriņš guva uzvaras vārtus cēsniekiem. Atlikušajā laikā "Lielvārdei" vēl bija vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, spēlējot sešatā pret pieciem, bet šoreiz sensācija izpalika.


Pusfinālā "Lekrings/CPSS" tiksies ar "Ķekavas Bulldogs", bet otrā pārī "FS Masters/Ulbroka" spēkosies ar FK "Rīga".

 

Informāciju sagatavoja: Mārtiņš Maķevics,

LFS Jaunatnes komitejas vadītājs

SF
JUGLASCIEMS