LTV 7 translēs 8 pasaules čempionāta spēles

14.10.2014

ltv7.jpg

No 5. līdz 14. decembrim Zviedrijas pilsētā Gēteborgā notiks 10. pasaules čempionāts florbolā vīriešiem, kurā piedalīsies arī Latvijas valstsvienība. Pateicoties tam, ka Latvijas Florbola savienība (LFS) vienojusies par pasaules čempionāta spēļu translēšanas licences iegādi, florbola līdzjutējiem visā Latvijā būs iespēja ar LTV 7 starpniecību tiešraidē sekot mūsu vīru izlases cīņām, kā arī turnīra izšķirošajām spēlēm.

 

10. pasaules čempionātā Latvijas vīriešu izlase ielozēta A apakšgrupā, kur tās pretinieki būs Zviedrijas, Somijas un Vācijas florbolisti. LTV 7 tiešraidē būs iespējams noskatīties visas trīs mūsu izlases apakšgrupas spēles: 6. decembrī ar zviedriem, 7. decembrī ar somiem, bet 8. decembrī ar vāciešiem.


Ja Latvijas izlase iekļūs ceturtdaļfinālā, LTV 7 plāno translēt arī šo mūsu izlases spēli, kas notiks 12. decembrī. Bez tam florbola līdzjutējiem būs iespēja ar televīzijas palīdzību sekot arī visām svarīgākajām cīņām – 13. decembrī tiks rādīti abi pusfināli, bet 14. decembrī spēle par bronzu un fināls.


Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem notiek reizi divos gados. Latvijas vīriešu florbola izlase piedalījusies visos deviņos iepriekšējos turnīros. Mūsu valstsvienības labākais rezultāts ir 5.vieta, kas sasniegta 3 reizes – 2006., 2008. un 2010. gadā. Pirms diviem gadiem Šveicē latvieši veiksmīgi aizvadīja grupu turnīru un bija ļoti tuvu pirmajam pusfinālam. Tomēr pārsteidzošajai uzvarai pār Čehiju sekoja tik pat negaidīts zaudējums Vācijai, kas galarezultātā neļāva pakāpties augstāk par sesto pozīciju.

SF
JUGLASCIEMS