Juniores sāk ar zaudējumu pasaules čempionēm

30.04.2014

img_5958.jpg

Šodien Polijas pilsētā Zbonšiņā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā U19 sievietēm pirmo apakšgrupas spēli aizvadīja Latvijas izlase, kas mērojās spēkiem ar pasaules čempionēm somietēm. Mūsu juniores zaudēja ar 0:17, par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika atzīta aizsardze Zane Justamente.

 

Latvijas junioru izlase, kura vēl iepriekšējā pasaules čempionātā spēlēja B divīzijā, bet A divīzijā iekļuva tikai pateicoties tam, ka no dalības šajā turnīrā atteicās dānietes, mačā pret pasaules čempionēm somietēm īpašas cerības uz labvēlīgu iznākumu neloloja. Šo spēli jau iepriekš bija nolemts izmantot kā labu treniņmaču, ļaujot laukumā doties visām spēlētājām, arī abām vārtsardzēm, tajā pašā laikā pietaupot mūsu pirmās maiņas uzbrucēju trijnieka spēkus.

 

Jau pirmais somiešu uzbrukums beidzās ar vārtu guvumu (0:1), arī pirmā perioda turpinājums neko labu mūsu florbolistēm neatnesa - 0:8. Otrajā trešdaļā bija acīmredzams, ka latvietes cenšas vairāk pieturēt un kontrolēt bumbiņu, nedodot pretiniecēm iespēju tik bieži apdraudēt mūsu vārtus. Pēc otrā perioda rezultāts - 0:11. Pēdējā trešdaļā mūsu aizsardzības līnija un vārtsardzes kapitulēja vēl sešas reizes, ļaujot Somijas izlasei čempionātu sākt ar pārliecinošu uzvaru - 17:0.

 

Izlases treneri jau pirms spēles bija nolēmuši, ka mūsu komandas trīs labākās uzbrucējas tiks pietaupītas nākamajiem mačiem. Inga Ametere un Monika Džigure laukumā tā arī neizgāja, bet kapteine Elīza Elizabete Bērziņa iesaistījās otrā perioda vidū, pie tam - aizsardzes pozīcijā. Tieši Bērziņai bija visreālākā iespēja gūt mūsu izlases goda vārtus - pēdējā trešdalā viņa izgāja viens pret viens ar somiešu vārtsardzi, taču pretiniece izrādījās pārāka. Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē atzina Zani Justamenti. Somietes šajā mačā pa mūsu komandas vārtiem meta 50 reizes, mūsu florbolistes atbildēja ar tikai trim raidījumiem.


JUGLASCIEMS