Šovakar tiks noskaidroti VČF čempioni

30.04.2014

vfc_logo_zils.jpg

Jau šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, tiks kronēti Vidzemes čempionāta florbolā uzvarētāji. Bronzas spēlē pulksten 19:00 tiksies "Valmiera U16" un "Gulbene". Cīņu par čempionu kausu un spožākajām medaļām pulksten 20:30 sāks "Farm club" un FK "Valka".

 

Bronzas spēle: "Valmiera U16" - "Gulbene"

Valmierieši ceturtdaļfināla sērijā spraigā cīņā ar 2:1 pārvarēja "Coyote-Inčukalns" latiņu, bet pusfinālā spēkojās ar regulārā turnīra uzvarētājiem - "Farm club" florbolistiem. Pirmajā mačā tika piedzīvots zaudējums ar 4:5, bet otrajā mačā izcīnīta uzvara ar 6:4. Izšķirošajā trešajā spēlē "Valmiera U16" bija spiesta atzīt pretinieku pārākumu ar 4:7, izstājoties no cīņas par čempionu titulu.

 

Pēc regulārā turnīra gulbenieši ierindojās trešajā vietā un ceturtdaļfinālā tikās ar STK florbolistiem. "Gulbenei" pietika ar divām spēlēm (4:3 un 6:1), lai nodrošinātu vietu pusfinālā, kur pretī stājās "Valka". Pusfināla sērija "Gulbenei" izvērtās īpaši neveiksmīga, jo vienība piedzīvoja divas sāpīgas neveiksmes ar 4:7 un 1:7.

 

Regulārajā turnīrā abas komandas tikās divas reizes. Pirmajā mačā panākumu ar 11:6 svinēja gulbenieši, savukārt otrajā mačā pie panākuma ar 8:7 tika valmierieši.

 

Spēle par zeltu: "Farm club" - "Valka"

Kā pamatturnīra uzvarētāja "Farm club" ceturtdaļfinālā tikās ar astotajā vietā esošo "Kodums" vienību. Sērija noslēdzās pēc aizvadītajām divām spēlēm, kurās "Farm club" svinēja uzvaras ar 8:4 un 11:6. Pusfinālā komandai stājās pretī "Valmiera U16", kas uz turnīra otro pusi sāka demonstrēt aizvien pārliecinošāku sniegumu. Smagā trīs spēļu sērijā "Farm club" spēja apliecināt savu favorītu statusu un iekļuvu turnīra lielajā finālā.

 

Otra šī gada fināliste ir FK "Valka". Valkas florbolisti ceturtdaļfināla sērijā tikai ar 2:1 apspēlēja "Togosports.com". Ne mazāk "vieglas" spēles komandu sagaidīja arī pusfinālā, kur pretī stājās "Gulbene". Ja pirmais mačs tiešām izvērtās spraigs (7:4), tad otrajā "Valka" bez īpašām problēmām svinēja uzvaru ar 7:1.

 

"Valkas" un "Farm club" pirmajā tikšanās reizē uzvaru izcīnīja pirmie, tiekot pie minimālas uzvaras ar 8:7. Komandu otrajā tikšanās reizē "Farm club" reabilitējās ar ne mazāk spraigā cīņā nodrošinātu uzvaru ar 6:4.

JUGLASCIEMS