Vīriešu 1. līgā noskaidrotas pusfinālistes

07.03.2012

adazi12.jpg

Pagājušās nedēļas nogalē Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1. līgā tika noskaidrotas visas četras komandas, kas ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām izcīnīja ceļazīmi uz pusfinālu – FK "Ādaži", "Ķekavas Bulldogs", Daugavpils "Latgale" un FK "Madona".

 

2. martā FK "Ādaži" rezultatīvā spēlē otro reizi bija pārāks par "Valmiera/VOC" spēlētājiem - 14:5. Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar "hat-trick" bija Jānis Boroduška, bet valmieriešu rindās Niks Ādamsons izcēlās ar 3 (1+2).

 

Tajā pašā dienā "Ķekavas Bulldogs" tikās ar Kocēnu "Rubene-1". Kocēnieši spēja izcīnīt uzvaru ar 8:4, sērijā panākot izlīdzinājumu – 1:1. "Rubene-1" sastāvā rezultatīvākie bija Lauris Zaicevs ar 4 (3+1) un Ilvars Jackēvičs ar 3 (3+0) punktiem.

 

Izšķirošā spēlē par vietu pusfinālā notika 3. martā Kocēnos. Mača rezultātu atklāja viesi, bet līdz perioda beigām kocēnieši pārņēma vadību - 2:1. Otrās trešdaļas laikā laukuma saimnieki guva vēl divus vārtus, bet ķekavieši izmantoja skaitlisko vairākumu – 2:4. Pēc pārtraukuma viesi izlīdzināja rezultātu (4:4), bet mājinieki atbildēja ar diviem precīziem metieniem, izvirzoties vadībā ar 6:4. Uzvaru mačā un visā sērijā tomēr izcīnīja "Ķekavas Bulldogs" florbolisti, kas atlikušajā laikā paspēja gūt trīs vārtus, savu cietoksni nosargājot neskartu – 7:6.

 

3. martā "Burtnieku novads/Valka" savā laukumā uzņēma komandu "Latgale", kas sērijā tobrīd atradās vadībā ar 1:0. Pēc nospēlētas pirmās trešdaļas rezultāts bija 3:2 par labu daugavpiliešiem. Pēc pārtraukuma laukuma saimnieki izlīdzināja rezultātu (3:3), bet, spēlējot skaitliskajā mazākumā, viesu florbolists Mārtiņš Zaikovskis atkal izvirzīja vadībā "Latgali" - 4:3. Trešās trešdaļas sākumā abas komandas apmainījās ar diviem precīziem metieniem - 6:5. Tad "Burtnieku novads/Valka" spēlētājs Oskars Betaks izlīdzināja rezultātu - 6:6, bet komandas "Latgale" labā uzvaras vārtus guva Andrejs Grigorjevs - 7:6. Sērijā līdz divām uzvarām ar 2:0 pārāka izrādījās "Latgale". Starp uzvarētājiem rezultatīvākais bija Aleksandrs Grehovs ar 4 (2+2) punktiem, bet "Burtnieku novads/Valka" sastāvā Eduards Vjazovs izcēlās ar 3 (2+1) punktiem.

 

FK "Madona" un "Jelgavas novada" dueļa pirmajā spēlē bija uzvarējuši madonieši. 29. februārī abas komandas aizvadīja otro spēli - "Jelgavas novads" savā laukumā izcīnīja uzvaru pagarinājumā ar 11:10, sērijā panākot neizšķirtu (1:1). Uzvaras vārtus guva Kaspars Lisovskis.

 

3. martā Madonā notika izšķirošā spēle. Pirmās trešdaļas laikā madonieši guva sešus vārtus, kamēr jelgavnieki tikai vienus - 6:1. Arī pēc otrā perioda rezultāts bija par labu laukuma saimniekiem - 7:3. Trešās trešdaļas laikā jelgavniekiem izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam (6:7), tomēr uzvaru mačā ar 7:6 un sērijā ar 2:1 svinēja FK "Madona". Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Didzis Dumbergs ar 3 (2+1) punktiem, bet starp jelgavniekiem - Imants Lastovskis ar 3 (2+1) punktiem.

 

Pusfinālā savā starpā tiksies FK "Ādaži" ar "Ķekavas Bulldogs" un "Latgale" ar FK "Madona".

 

Informāciju sagatavoja:

Kristīne Manteniece

JUGLASCIEMS