Mūsu florbolistes uzvar japānietes un spēlēs ceturtdaļfinālā

06.12.2023

53375360524_881042bae8_c.jpg

Singapūrā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā sievietēm finālturnīrā ļoti svarīgu uzvaru izcīnījusi Latvijas meiteņu izlase, kas astotdaļfinālā, ko dēvē arī par kvalifikācijas kārtu, ar 8:5 pieveica japānietes, izcīnot vietu TOP-8 un iegūstot tiesības spēlēs ceturtdaļfinālā. Rezultatīvākā mūsu valstsvienībā ar 4 (3+1) punktiem bija Simona Grāpēna. Ceturtdaļfinālā latvietes jau gaida pasaules čempiones zviedrietes.

 

Latvijas sieviešu izlasei Japānas florbolistes bija jāatklāj praktiski no jauna, jo iepriekšējo un vienīgo reizi abas valstsvienības bija tikušās pirms 16 gadiem – arī pasaules čempionātā. Toreiz latvietes svinēja pārliecinošu uzvaru ar 12:1, bet pa to laiku daudz kas mainījies. Mūsu florbolistes iepriekšējā pasaules čempionātā palika ārpus labāko astotnieka, bet japānietes pa šo laiku ir ļoti progresējušas, par to liecina kaut vai tas, ka šajā finālturnīrā viņas pārspēja gan ASV, gan Dānijas izlasi, bet ar igaunietēm, kurām latvietes zaudēja pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta, cīnījās neizšķirti, kļūstot par savas apakšgrupas uzvarētājām.

 

Šīsdienas spēlē jau no paša sākuma iniciatīvu uzņēmās latvietes, veidojot pozicionālus uzbrukumus, kamēr japānietes, kuras, kā varēja redzēt, ir pietiekami ātras un fiziski spēcīgās, savas cerības mēģināja piepildīt pretuzbrukumos. Pirmais vārtu guvums šajā mačā bija jāgaida precīzi septiņas minūtes, kad izcēlās mūsu komandas trešās maiņas spēlētājas. Pretinieču vārtu priekšā Lāsmas Ēveles piespēli lieliski izmantoja Dārta Derupa, panākot 1:0. 18. minūtē rezultāts bija jau 3:0, jo pa bumbiņai Japānas izlases vārtos ieraidīja arī Simona Grāpēna un Zane Darša. 19. minūtē pie pirmā vārtu guvuma tika arī pretinieces (1:4), bet 12 sekundes pirms pārtraukuma Evelīna Garbare atjaunoja trīs vārtu handikapu – 4:1.

 

Otrajā trešdaļā katra no komandām guva pa trim vārtiem – 7:4. Latvijas izlasē ar diviem goliem izcēlās Simona Grāpēna, bet vēl vienu iemeta Zane Darša. Arī pēdējās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts – 1:1. 52. minūtē Marta Drille panāca 8:4, bet 54. minūtē Japānas izlase izmantoja savu skaitlisko pārsvaru (5:8). Latvijas valstsvienība svinēja uzvaru ar 8:5 un kvalificējās ceturtdaļfinālam.

 

Ja trijās apakšgrupas spēlēs mūsu florbolistes guva tikai piecus vārtus, tad šodien mačā pret japānietēm – astoņus. Rezultatīvākā ar 4 (3+1) punktiem bija Simona Grāpēna. Pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja Zane Darša un Jūlija Rozīte, bet labākās spēlētājas balvu saņēma Anna Ankudinova, kura šoreiz pie rezultativitātes punktiem gan netika. Par labāko starp japānietēm atzina Rimi Motoki, kuras kontā divi vārtu guvumi. Ceturtdaļfināla spēlē, kas notiks jau rīt pulksten 14.00 (pēc Latvijas laika). Mūsu izlases pretinieces būs daudzkārtējās pasaules čempiones zviedrietes, kurām šodien bija brīva diena. Arī šo spēli tiešraidē translēs TV4.

 

Latvijas izlase – Japānas izlase - 8:5 (4:1, 3:3, 1:1)

Metienu attiecība:

43:25 (19:7; 11:10; 13:8)

Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Simona Grāpēna 4 (3+1), Zane Darša 3 (2+1), Jūlija Rozīte 3 (0+3), Dārta Derupa 1 (1+0), Marta Drille 1 (1+0), Evelīna Garbare 1 (1+0), Lāsma Ēvele 1 (0+1), Laura Gaugere 1 (0+1).

JUGLASCIEMS