Neapturamais Eglītis izkārto valmieriešiem uzvaru pār "Rubeni"

18.10.2023

fbk_valmiera_eglitis_2023.jpg

Latvijas un Igaunijas florbola līgā vīriešiem pie otrā panākuma divās spēlēs tikusi FBK "Valmiera/Betsafe", kas šovakar savā laukumā pagarinājumā ar 4:3 pārspēja Kocēnu "Rubeni". Galvenais uzvaras kaldinātājs bija Ričards Eglītis, kuram šajā mačā 4 (3+1) rezultativitātes punkti, tostarp arī izšķirošais vārtu guvums.

 

"Valmiera/Betsafe" šo turnīru bija jau sākusi pagājušajā ceturtdienā ar uzvaru papildlaikā (4:3), kamēr Kocēnu "Rubenei" tā jaunajā līgā bija debijas spēle. Tieši kocēnieši bija tie, kas atklāja šī mača rezultātu – 4. minūtē precīzi meta Toms Pētersons, panākot 1:0. Pēc pirmā perioda rezultātu tablo vēstīja par kaujiniecisku neizšķirtu (1:1), jo 15. minūtē ar vārtu guvumu atbildēja Ričards Eglītis. Otrā trešdaļa pagāja bez izmaiņām rezultātā, bet 48. minūtē viesus vēlreiz vadībā izvirzīja Jēkabs Keišs – 2:1. Valmierieši atbildēja ar Eglīša un Gvido Laugas goliem, 55. minūtē pirmo reizi izvirzoties vadībā – 3:2. Kocēniešiem vajadzēja tikai četras (!) sekundes, lai rezultāts atkal kļūtu neizšķirts (3:3). Tā noslēdzās pamatlaiks, tāpēc abām komandām cīņa bija jāturpina pagarinājumā. Pamatlaika 5. minūtē Eglītis saņēma Pāvela Semjonova piespēli un raidīja bumbiņu pretinieku vārtos, nodrošinot FBK "Valmiera/Betsafe" uzvaru ar 4:3 un divus punktus turnīra tabulā, kamēr Kocēnu "Rubenei" nācās samierināties ar vienu punktu.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Ričards Eglītis, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija rezultatīvākais. Viņa maiņas partnerim Pāvelam Semjonovam trīs rezultatīvas piespēles. Par labāko starp kocēniešiem tika atzīts vārtsargs Lauris Knoks, kurš atvairīja 13 no 17 pretinieku metieniem. Viņa komandas biedriem Jēkabam Keišam un Ingaram Matisonam pa diviem rezultativitātes punktiem. Pēc šīs uzvaras "FBK Valmiera/Betsafe" ar četriem rezultativitātes punktiem kļuva par turnīra tabulas līderi, bet "Rubene", kam pagaidām tikai viens punkts, kopā ar komandu "Lielvārde/Fat Pipe" dala 3. vietu.


JUGLASCIEMS