Sestdien startēs Liepājas čempionāta florbolā jaunā sezona

02.10.2023

52657270204_32b49a500f_k.jpg

Ar pirmo posmu un astoņām spēlēm sestdien, 7. oktobrī, tiks dots starts 26. Liepājas čempionātam florbolā, kas šosezon cīņā par "Viesuļa" trofeju pulcēs astoņas komandas no Liepājas un tuvākajiem reģioniem.

 

Liepājas čempionāts florbolā ir ar tradīcijām bagātākais pilsētas čempionāts Latvijā, kas pirmo reizi tika aizvadīts 1996. gadā un šogad tiks izspēlēts jau 26. reizi. Kopš pagājušā gada čempionāts mainījis formātu un arī šogad tiks izspēlēts kā pilnvērtīgs turnīrs no oktobra līdz aprīlim.

 

Pērn Liepājas čempionātā startēja septiņas komandas, bet šogad ātri vien tapa skaidrs, ka visas astoņas maksimāli iespējamās komandu vietas tiks aizpildītas. Lai arī šogad čempionātā vairs nestartēs "Durbe", taču vietā nākušas divas citas komandas. Pēc vienas sezonas izlaišanas lielo atgriešanos piedzīvo "EGO/Liels Auto", kas, kā mēļo zinātāji, ir Liepājas florbola ilgdzīvotāji un startē jau kopš paša pirmā čempionāta 1996. gadā. Šosezon debiju piedzīvos komanda "Tornado Titans/CF Liepāja", kas, iespējams, sola vislielāko intrigu, jo vienības rindās ir tādi Virslīgā rūdīti vīri kā M.Kostusevs, K.Ošs-Ervics, E.Bunka, U.Savickis, E.Rimarenko un citi.

 

2023. gada pavasarī čempionu godus izcīnīja komanda "EX Leģions", kas šogad mainījusi nosaukumu un būs atpazīstama kā "Būvkompānija MBR/BEL CIBO pizza napoletana". Lai arī sastāvs būs stipri līdzīgs kā pērn, tomēr simboliskās izlases labākā vārtsarga Dāvja Straupenieka pievienošanos nevar nepieminēt.

 

Pērn līdz finālam aizcīnījās komanda "Dunalka", kas šosezon saņēmušies lielu drosmi un paralēli Liepājas čempionātam startēs arī Latvijas čempionāta 2. līgā. Tāpat laukuma redzēsim bronzas medaļniekus "Liepājas Karaļus", sīksto "Priekuli", kā arī "Kuršu vecāki" un "FK Kurši FSS" vienības.

 

Pamatturnīrs tiks izspēlēt komandām aizvadot divu apļu turnīru citai ar citu. Sacensības norisināsies pēc posmu principa, regulārā turnīra laikā izspēlējot septiņus posmus. Pēc tam sekos ar ceturtdaļfināliem tiks atklātas izslēgšanas spēles, kur labākie tiks noskaidroti divu spēļu rezultātā. Liepājas čempionāta florbolā noslēgumā norisināsies divi Finālposmi, pēc kuriem tiks noskaidroti 2023./2024. gada sezonas čempioni, visi medaļnieki un komandu izkārtojums turnīra noslēgumā.

 

Liepājas čempionātu florbolā sadarbībā ar pilsētas sporta pārvaldi rīko Biedrība "Florbola klubs "Kurši"". Šajā gadā par čempionāta partneri kļuvis florbola inventāra ražotājs FatPipe, kas sarūpējis dažādus pārsteigumus čempionāta labākajiem spēlētājiem.

 

Informāciju sagatavoja Normunds Krūmiņš,

Liepājas čempionāta florbolā organizators

JUGLASCIEMS