Heiki Lūkonens. Ikviena virsotne ir sasniedzama, ja turpina kāpt.

27.06.2023

heikilukonen2023.png

Latvijas vīriešu florbola izlase uzsākusi gatavošanos 2024. gada pasaules čempionāta ciklam. Pirmā treniņnometne no 15. līdz 18. jūnijam notika Liepājā.

 

Par secinājumiem pēc pirmā darba cēliena stāsta valstsvienības galvenais treneris Heiki Lūkonens:

 

"Ceļš uz Malmi ir sācies. Pirmajā treniņnometnē mums bija iespēja darboties augstākās klases treniņu telpās un apstākļos Liepājā. Mēs esam procesā, lai izveidotu komandas kultūru un darba ētikas principus. Kopā mēs tiecamies kļūt par visu laiku labāko Latvijas izlasi.

 

Tieši pirms nometnes mums bija jāveic dažas izmaiņas kandidātu sastāvā, lai aizstātu spēlētājus, kuri nevarēja ierasties. Aizstājēji tika atrasti ļoti īsā laikā un viņi sevi parādīja no labākās puses. Daži no viņiem ievērojami uzlaboja savas pozīcijas izlases hierarhijā un jau ir nopelnījuši vietu nākamajā nometnē.

 

Pirmajā tikšanās reizē mēs atgādinājām komandai par mūsu vērtībām un akcentējām uz izaugsmi tendēta domāšanas veida pielietošanu. Uz izaugsmi tendēta domāšana ir pārliecība, ka jūs varat attīstīt savas prasmes un spējas smagi strādājot, izmantojot pareizās stratēģijas un citu norādījumus. Mūsu vērtības laukumā un ārpus tā ir SADARBĪBA, APŅĒMĪBA un IZCILĪBA. Esmu pārliecināts, ka šīs vērtības atspoguļo Latvijas tautas un kultūras stiprās puses. Spēlētāji, pieredzējušu kapteiņu vadībā, jau no paša sākuma reprezentēja mūsu vīziju augstākajā līmenī. Iedvesmojošā gaisotnē ikvienam izdevās parādīt savas stiprās puses, strādājot visas komandas labā.

 

No otras puses, ir "auksti" un nepielūdzami fakti - fizisko testu rezultāti un aizvadītās treniņspēles skaidri parādīja, ka mēs pagaidām vēl neesam tur, kur gribam būt. Ikvienam būs jāpaveic ļoti daudz darba gan nometnēs, gan laikā starp tām. No visiem spēlētājiem, kuri ir ieinteresēti pārstāvēt Latviju starptautiskā līmenī, es sagaidu apņemšanos un vēlmi pacelt latiņu augstāk - katrai dienai ir nozīme. Mūsu nākotni veido tas, ko katrs no mums dara šodien."

 

JUGLASCIEMS