"Dunalka" bullīšos izrauj vietu Liepājas čempionāta florbolā finālā

31.03.2023

52466513327_5adb650f_k.jpg

26. martā risinājās izšķirošās Liepājas čempionāta florbolā pusfināla cīņas. "Dunalka" vien "bullīšu" sērijā izrāva uzvaru pār "Priekule/Sērdieņi". Tikmēr "EX Leģions" arī otrajā mačā pieveica "Liepājas Karaļus".

 

Aizvadītajās brīvdienās Liepājas florbolu pamatīgi sakustināja ne tikai Latvijas čempionāta 1. līgas pusfināla duelis starp FK Kurši FSS un Leģions/Grobiņas SC komandām, bet arī Liepājas čempionāts florbolā ar otrajiem pusfināla mačiem, kur izšķīrās cīņa par iekļūšanu turnīra lielajā finālā.

 

"Priekule/Sērdieņi" uzvar, bet izšķirošajos "bullīšos" piekāpjas "Dunalkai"

 

Vislielāko intrigu svētdien solīja pusfināla spēkošanās starp Priekules un Dunalkas florbolistiem. Priekulnieki kā uzvarētāji noslēdza regulāro turnīru, toties pirmajā pusfināla cīņā "Dunalka" iesāka ar pārliecinošu uzvaru 4:0 un līdz mača beigām prata nosargāt uzvaru. Tā kā pāra uzvarētājs tiek noteikts divu spēļu summā, tad "Priekule/Sērdieņi" vairs nebija atkāpšanās ceļa un otrajā spēlē uzvara bija vienīgais mērķis.

 

Spēles pirmās minūtes iesākās nervozi, tomēr mazliet aktīvāki savos uzbrukumos bija pamatturnīra uzvarētāji. Mača 11. minūtē "Priekule/Sērdieņi" nonāca skaitliskajā mazākumā, tomēr komandai izdevās pārsteigt pretiniekus un O.Ozols atklāja spēles rezultātu. Vien četras minūtes vēlāk priekulnieki pārsvaru dubultoja un turpināja virzīties uz nosprausto mērķi. Otrajā puslaikā "Dunalka" centās pārņemt iniciatīvu, kas vainagojās ar trīs skaitliskajiem vairākumiem, taču sevišķi bīstamus momentus izveidot tā arī neizdevās. Vien trīs minūtes pirms pamatlaika beigām dunalcniekiem beidzot izdevās pārspēt D.Straupenieku, atjaunojot intrigu mačā. No iekļūšanas finālā viņus šķīra viens vārtu guvums. "Dunalka" spēles izskaņā nomainīja vārtu vīru pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr taustāmu rezultātu tas nedeva.

 

Tā kā katrā no divām pusfināla spēlēm bija cits uzvarētājs, tad šajā pārī uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešams piecu minūšu pagarinājums līdz "zelta vārtiem". Papildlaikā abas komandas apzinājās to, kas likts uz spēles un ar pārgalvīgām darbībām neaizrāvās, tāpēc arī tas noslēdzās ar bezvārtu 0:0, kam sekoja izšķirošā pēcspēles metienu sērija. Pirmajās divās sērijās D.Ķīvita un D.Hūna precīzie raidījumi izvirzīja vadībā "Dunalku" ar 2:1. Atlikušajos mēģinājumos uzbrucēju centieni bija nesekmīgi un piektajā sērijā M.Kiršteina atvairījums ļāva laukumā skriet un gavilēs lēkt virsū komandas vārtu vīram Dunalkas florbolistiem.

 

"EX Leģions" abās spēlēs droši tiek galā ar "Liepājas Karaļiem"

 

Regulārā turnīra noslēguma tabulā abas komandas atradās blakus, attiecīgi Karaļi bija otrie, bet Leģions uzreiz aiz viņiem. Pirmo savstarpējo cīņu negaidīti pārliecinoši ar 4:0 vadību iesāka "EX Leģions". Mača gaitā "Liepājas Karaļi" prata pietuvoties līdz 3:5, tomēr izskaņā N.Lazdāna "hat-trick" nokārtoja uzvaru ar 8:3.

 

Arī Karaļiem līdzīgi kā "Priekule/Sērdieņi" atbildes mačā derēja tikai uzvara, lai turpinātu cīņu par iekļūšanu finālā. Neskatoties uz to, apņēmīgāk atbildes spēli ieskāta tieši Leģions, kas pēc astoņām spēlētām minūtēm panāca 2:0 vadību. Veiksmīgi iesākto viņi turpināja arī puslaika izskaņā, kad atkal panāca ļoti komfortablo 4:0. Vienīgi šoreiz O.Terliņš ar līdera lomas uzņemšanos vienus vārtus paguva atspēlēt.

 

Spēles un pusfināla likteni vien 15 sekundes pēc otrā puslaika sākuma izšķīra N.Lazdāns, atjaunojot četru vārtu pārsvaru. Protams, teorētiski "Liepājas Karaļu" rīcībā aizvien bija 19 minūtes, taču pēc tik ātri zaudētiem vārtiem liepājnieki vairs nespēja sapurināties, lai parādītu nopietnu pretestību. Mača izskaņā Karaļi no 1:6 prata pietuvoties līdz 3:6, taču tā nopietni vairs nespēja apdraudēt pretinieku panākumu pusfinālā.

 

Jaunie "Viesuļa" īpašnieki tiks noskaidroti divos finālposmos

 

Pirmo reizi kopš 2019. gada pavasara Liepājas čempionātā florbolā virs galvas tiks celts ceļojošais kauss "Viesulis", ko pēdējo reiz pēc triumfa virs galvām cēla komanda "Svenska mastare". Jau sezonas ievadā bija skaidrs, ka uzvarētāju laurus plūks jauns čempions. "EX Leģions" sastāvā šosezon ir divi spēlētāji, kuri Svenskas sastāvā aizvien ir uzskatāmi par kausa turētājiem - vārtsargs Dāvids Jansons un uzbrucējs Andrejs Jakušins.

 

Arī medaļu sadalē un ceļojošā kausa īpašnieku noskaidrošanai tiks aizvadīti divi finālposmi, pēc kuriem tiks kronēti jaunie Liepājas čempionāta uzvarētāji. Pirmo finālposmu plānots aizvadīt jau 8. aprīlī, bet Liepājas čempionāta florbolā sezonas noslēgums - 22. aprīlī. Finālposmos noskaidrosim, kura komanda tiks pie medaļām bronzas duelī un kura no komandām kļūs par jauno čempioni! Tāpat turnīra noslēgumā tiks apbalvoti visu komandu vērtīgākie spēlētāji un paziņota turnīra simboliskā izlase.

 

Liepājas čempionātu florbolā ar Liepājas pilsētvalsts atbalstu organizē Biedrība "Florbola klubs "Kurši"".

 

Informāciju sagatavoja:

"FK Kurši | Florbola sporta skola" direktora p.i. Normunds Krūmiņš

SF
JUGLASCIEMS