Latvijas – Igaunijas līgas bronzu iegūst Rīgas "NND/RJTC"

26.02.2023

940a6016.jpg

Šodien Lielvārdes sporta centrā notiek Latvijas un Igaunijas sieviešu līgas florbolā spēles par medaļām. Bronzas godalgas un kausu par 3. vietu savā īpašumā ieguva Rīgas komanda "NND/RJTC", kas spraigā cīņā ar 5:3 pārspēja Cēsu "Lekringu". Uzvarētāju rindās ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Klinta Rovīte.

 

Gan "NND/RJTC", gan "Lekringam" tā bija otrā spēle divu dienu jeb nepilnu 24 stundu laikā. Ja cēsnieces vakar bez īpašām pretenzijām ar 2:7 atzina Kocēnu "Rubenes" pārākumu, tad rīdzinieces mačā pret FK "Ķekava" aizcīnījās līdz pēcspēles metieniem un tikai tajos piekāpās ar 3:4.

 

Bronzas spēles rezultātu 9. minūtē atklāja rīdziniece Klinta Rovīte (1:0), bet jau nākamajā minūtē viņas komandas biedrene Karīna Mičule to dubultoja – 2:0. Pirmā perioda izskaņā Cēsu florbolistēm izdevās izmantot savu skaitlisko vairākumu – 1:2, vārtu guvums Luīzes Raseicevas kontā. Otrajā trešdaļā sāncenses apmainījās ar vārtu guvumiem. Vispirms Rīgas florboliste Alise Lakija Širve panāca 3:1, bet pēc tam cēsniece Jolanta Kļava atjaunoja vienu vārtu starpību (2:3). 47. minūtē Katrīna Dārta Kārkliņa atjaunoja neizšķirtu rezultātu (3:3), bet jau pēc pārdesmit sekundēm ar patālu un precīzu metienu izcēlās Elīna Dīce, vēlreiz vadībā izvirzot rīdzinieces (4:3). 53. minūtē savus otros vārtus šajā mačā guva Klinta Rovīte, panākot 5:3. Visi komandas "Lekrings" centieni atspēlēties izrādījās velti, Rīgas "NND/RJTC" varēja svinēt panākumu ar 5:3 un saņemt bronzas medaļas.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju sastāvā saņēma divu vārtu autore Klinta Rovīte. 2 (1+1) rezultativitātes punkti viņas komandas biedrenei Elīnai Dīcei. Par labāko starp cēsniecēm tika atzīta Elīna Tauriņa, kura šajā mačā pie punktiem netika, bet rezultatīvākā ar 2 (1+1) punktiem bija Luīze Raseiceva.


JUGLASCIEMS