Saniknotā "Valmiera" viesos pieveic ulbrociešus

08.01.2023

valmiera_broks_20.jpg

Pirmā no četrām šodien paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm notika Ulbrokas sporta kompleksā, kur vicelīdere "FS Masters/Ulbroka" uzņēma līderi FBK "Valmiera". Valmierieši, kuri vakar savā laukumā piedzīvoja negaidītu neveiksmi, ar 4:5 pēcspēles metienos piekāpjoties "Irlavai", šodien bija nevainojami un svinēja panākumu ar 9:5. Pa četriem rezultativitātes punktiem sakrāja Mārtiņš Broks un Pāvels Semjonovs.

 

Kad "FS Masters/Ulbroka" un "Valmiera" regulārā turnīra pirmā riņķa mačā tikās Valmierā, mājinieki izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 13:6. Atbildes spēles rezultātu 8. minūtē atklāja Ulbrokas komanda Jurģa Patrika Aizupieša personā – 1:0. Pēc pirmā perioda vadībā ar 3:1 jau atradās Valmieras komanda, jo trešdaļas otrajā pusē divus golus iemeta Mārtiņš Broks, bet vēl vienu - Matīss Salmiņš. Otrā perioda laikā viesi savu pārsvaru nedaudz palielināja (5:2). 48. minūtē mājiniekiem pēc Tomasa Birstiņa vārtu guvuma rezultāta starpību izdevās samazināt (4:6). Ar goliem atbildēja Mārtiņš Broks un Pāvels Semjonovs, praktiski izšķirot spēles iznākumu (8:4). Pēdējā minūtē Broks vēl paspēja ieraidīt bumbiņu tobrīd tukšajos Ulbrokas komandas vārtos, gūstot savu ceturto golu un nodrošinot "Valmieras" uzvaru ar 9:5.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju komandas sastāvā tika atzīts četru vārtu autors Mārtiņš Broks. 4 (1+3) rezultativitātes punkti Pāvela Stepanova kontā, bet ar 2 (1+1) punktiem izcēlās Gvido Lauga. Labākā spēlētāja balvu Ulbrokas komandā saņēma Ralfs Klempners, kurš šajā mačā guva vienus vārtus. Rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Tomass Kristofers Birstiņš. Turnīra tabulas līderis FBK "Valmiera" pēc šīs uzvaras ar 37 punktiem palielināja atstarpi pār tuvākajiem sekotājiem. Komandai "FS Masters/Ulbroka" ar saviem 32 punktiem nācās atkāpties uz trešo pozīciju, jo to par vienu punktu apsteidza Cēsu "Lekrings".

JUGLASCIEMS