Vīriešu 1. līgas klubu turnīra bronza ceļo uz Slampi

09.04.2022

940a9164x.jpg

Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas klubu turnīra bronzas medaļas izcīnīja "SK Slampe/Zevid", kas šodien Lielvārdē tikai pagarinājumā ar 7:6 pārspēja komandu "FK Valka/IGLU". Bronzas godalgu vērtais vārtu guvums Andreja Dāvja Kmetjuka kontā.

 

Uz spēli Lielvārdē starp komandām "FK Valka/IGLU" un "SK Slampe/Zevid" par vīriešu 1. līgas klubu turnīra bronzas godalgām gan no Valkas, gan no Slampes bija ieradušies spēkos ļoti līdzvērtīgi līdzjutēju klubi, kas gan ar savām balsīm, gan ar bungu, tauru un pat sirēnas skaņām ne uz brīdi neļāva atslābt saviem florbolistiem. Mača rezultātu jau 2. minūtē atklāja valcēnieši Linarda Ščegoļeva personā – 1:0. Slampenieki atbildi parādā gan nepalika, vēl pirmās trešdaļas laikā pārņemot vadības grožus un izvirzoties vadībā ar 3:1. Pa bumbiņai pretinieku vārtos ieraidīja Andrejs Dāvis Kmetjuks, Kristaps Pešiks un Anrijs Daile. Spēles vidū rezultāts kļuva jau 4:1, bet līdz otrās trešdaļas vidum Valkas komanda atjaunoja intrigu, pretinieku pārsvaru samazinot līdz minimumam – 3:4. 50. minūtē pēc Elvisa Ābeles precīza metiena otro reizi šajā mačā vadībā izvirzījās Valkas komanda - 6:5. 55. minūtē slampenieks Kristaps Pešiks atjaunoja neizšķirtu rezultātu (6:6), līdz pamatlaika beigām vārti gūti vairs netika. Atrisinājums nāca papildlaika trešajā minūtē, kad Kmetjuks pārķēra bumbiņu un raidīja to pretinieku vārtos, nodrošinādams komandai "SK Slampe/Zevid" bronzas medaļas un kausu par 3. vietu.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Anrijs Daile, kuram šajā mačā divi goli. Pa 3 (2+1) punktiem viņa komandas biedriem Kristapam Pešikam un Andrejam Dāvim Kmetjukam, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Mairis Jēgers. Par labāko spēlētāju Valkas komandas rindās tika atzīts Linards Ščegoļevs, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Trīs rezultatīvas piespēles Reinim Mirkšam, bet divus golus iemeta Edgars Lazdiņš.


SF
JUGLASCIEMS