Cēsu "Lekrings" sērijas ievadā nomētā talseniekus

26.03.2022

lekrings_21_jau.jpg

Cēsis notikušajā ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla sērijas pirmajā spēlē vietēja komanda "Lekrings" izpildīja par 15 metieniem vairāk nekā pretiniece "Talsu NSS/Krauzers", galarezultātā svinot pārliecinošu uzvaru ar 11:6. Pa trim rezultativitātes punktiem uzvarētāju labā guva Toms Rīsmanis, Andris Rajeckis un Olafs Zvīnis. Sērijā vadībā ar 1:0 izvirzījusies komanda "Lekrings".

 

Cēsu "Lekrings" kā regulārā turnīra uzvarētāja ceturtdaļfinālā spēkojās ar 8. vietas īpašnieci "Irlavu". Sērijas pirmajā spēlē irlavniekiem pietrūka tikai dažu sekunžu, lai gūtu uzvaru pār Cēsu florbolistiem, tomēr favorīti spēja izglābties, svinot panākumu pagarinājumā ar 6:5. Visā sērijā "Lekrings" bija pārāka ar 4:3, jo trijos nākamajos mačos uzvarēja ar 7:2, 6:4 un 7:3.

 

Daudz spraigāka izrādījās komandas "Talsu NSS/Krauzers" (4. vieta) ceturtdaļfināla sērija pret "Ķekavu" (5. vieta). Vispirms talsenieki savā laukumā uzvarēja ar 6:3, kā arī zaudēja ar 5:7, sērijā – 1:1. Ķekavā Talsu florbolisti bija pārāki ar 8:4, bet nākamajā mačā piekāpās ar 6:4, sērijā – 2:2. Savā laukumā tika gūta pārliecinoša uzvara ar 9:4, kurai sekoja zaudējums ar 4:8, sērijā jau atkal neizšķirts – 3:3. Viss izšķīrās sērijas septītajā cīņā, kas norisinājās Talsos. Tajā pārliecinoši pārāka ar 6:2 izrādījās "Talsu NSS/Krauzers", kas "Ķekavu" aizsūtīja starpsezonu atvaļinājumā, pati iekļūstot pusfinālā, kur to jau gaidīja titulētā Cēsu vienība "Lekrings".

 

Pusfināla sērijas pirmo spēli, kas notika Cēsīs, fantastiski sāka Talsu florbolisti, kas nepilnu desmit minūšu laikā paspēja izvirzīties vadībā ar 3:0. Pa bumbiņai mājinieku vārtos ieraidīja Mariss Bergmanis, Matīss Jorens Švedenbergs un Armands Budreika. Cēsnieki gan ļoti ātri attapās un vēl tā paša pirmā perioda laikā atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 3:3. Pa golam viesu cietoksnī iemeta Artūrs Jurševskis, Jorens Malkavs un Jānis Melderis. Otrās trešdaļas vidū Talsu komanda izmantoja savu skaitlisko vairākumu, vēlreiz izvirzoties vadībā – 4:3. Ar vārtu guvumu izcēlās Andris Blumbahs. 32. minūtē divas reizes pēc kārtas savu vairākumu realizēja "Lekrings", pirmo reizi izvirzoties vadībā – 5:4. Vārtu guvumi Toma Rīsmaņa un Andra Rajecka kontā. 35. minūtē talsenieks Valters Kalnietis vēl panāca neizšķirtu (5:5), bet pēc otrās trešdaļas ar divu vārtu handikapu vadībā atradās cēsnieki (7:5), kuru labā vārtus guva Jānis Melderis un Olafs Zvīnis. Pirmajos divos periodos cēsnieki izpildīja apmēram divas reizes vairāk metienu pa savu pretinieku vārtiem, nekā talsenieki. Pēdējā trešdaļā metienu skaits bija vienāds (7:7), bet laukuma saimniekiem tie bija ļoti efektīvi, jo tika pārvērsti vēl četros vārtu guvumos. Pa golam iemeta Krišs Treimanis, Toms Rīsmanis, Ralfs Rūdolfs Rutkovskis un Andris Rajeckis. Talsenieki spēja atbildēt tikai ar vienu vārtu guvumu Jāņa Škutāna izpildījumā. Pārliecinošu uzvaru ar 11:6 svinēja "Lekrings", sērijā līdz vienas komandas četriem panākumiem izvirzoties vadībā ar 1:0.

 

Balvu kā labākais spēlētājs uzvarētāju rindās saņēma Roberts Zande, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. Ražīgākie ar trim punktiem katram bija Toms Rīsmanis, Andrejs Rajeckis un Olafs Zvīnis. Divus golus iemeta Jānis Melderis, bet 2 (1+1) punkti Artūram Jurševskim. Par labāko starp talseniekiem atzina vienu vārtu autoru Matīsu Jorenu Švedenbergu. 2 (1+1) punkti viņa komandas biedram Andrim Blumbaham, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Valters Kalnietis. Sērijā rezultāts kļuvis 1:0. Jau rīt pulksten 16.00 turpat Cēsu sporta kompleksā abas komandas aizvadīs pusfināla sērijas otro maču.

 

"Lekrings" - "Talsu NSS/Krauzers" 11:6 (3:3, 4:2, 4:1)

Metienu attiecība:

35:20 (14:7; 14:6, 7:7)

Rezultatīvākie:

"Lekrings" – Toms Rīsmanis 3 (2+1), Andris Rajeckis 3 (2+1), Olafs Zvīnis 3 (1+2), Jānis Melderis 2 (2+0), Artūrs Jurševskis 2 (1+1), Edgars Puriņš 2 (0+2), Ralfs Rūdolfs Rutkovskis 1 (1+0), Jorens Malkavs 1 (1+0), Krišs Treimanis 1 (1+0), Krišjānis Tiltiņš 1 (0+1), Pauls Erenbots 1 (0+1), Miķelis Koknesis Roops 1 (0+1).

"Talsu NSS/Krauzers" – Valters Kalnietis 3 (1+2), Andris Blumbahs 2 (1+1), Jānis Škutāns 1 (1+0), Mariss Bergmanis 1 (1+0), Armands Budreika 1 (1+0), Matīss Jorens Švedenbergs 1 (1+0), Toms Bitmanis 1 (0+1), Dilans Kronentāls 1 (0+1), Markuss Skadiņš 1 (0+1).

JUGLASCIEMS