"Kurši" Liepājā revanšējas "Bauskai"

16.01.2022

kursi_21_go.jpg

Šovakar Liepājā notika ELVI florbola līgas vīriešiem spēle, kurā vietējā komanda FK "Kurši" tikās ar turnīra tabulas pastarīti "Bausku", kam pirmā riņķa mačā bija zaudējusi. Liepājniekiem izdevās revanšēties, svinot uzvaru ar 9:5, viņu sastāvā izšāva Ralfs Polis, kura kontā 5 (3+2) rezultativitātes punkti.

 

29. septembrī, kad "Kurši" viesojās pie "Bauskas", uzvaru ar 12:5 svinēja baušķenieki. Tas pagaidām ir vienīgais Bauskas florbolistu panākums šosezon, jo pēc tam viņi bija piedzīvojuši jau 11 neveiksmes pēc kārtas. Šovakar Liepājā "Bauska" vismaz spēles pirmajā daļā atzīstami pretojās mājiniekiem, pēc pirmā perioda zaudējot tikai ar 0:1. Rezultātu 16. minūtē ar precīzu metienu atklāja liepājnieks Toms Peniķis. Otrās trešdaļas pašā sākumā Ralfs Polis panāca jau 2:0, bet jau pēc pusotras minūtes ar golu atbildēja baušķenieks Jānis Akmentiņš – 1:2. Nākamo desmit minūšu laikā laukuma saimnieki guva vēl četrus vārtus, nosverot uzvaras svaru kausu savā pusē – 6:1. Pēc otrās trešdaļas Liepājas komandai bija četru vārtu pārsvars (6:2), to viņi veiksmīgi nosargāja pēdējā periodā – FK "Kurši" varēja svinēt uzvaru ar 9:5.

 

Labākā spēlētāja tituls un balva uzvarētāju rindās tika Ralfam Polim, kurš ar 5 (3+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. 3 (1+2) punkti viņa komandas biedram Sandim Lēvaldam, 2 (1+1) punktus sakrāja spēlējošais treneris Toms Akmeņlauks, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kaspars Klamers. Par labāko starp baušķeniekiem atzina Pēteri Zeltiņu, kurš šajā mačā izcēlās ar "hat-trick". Tikpat rezultatīvs, tikai noslēdzošo piespēļu ziņā, bija Nikita Maksurovs. Liepājas FK "Kurši" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ar 12 punktiem pakāpās uz 10. vietu, apsteidzot Rīgas "RTU/Rockets", kam tieši tikpat punktu. Bauskas komandai joprojām tikai trīs punkti un attiecīgi pēdējā pozīcija turnīra tabulā.

SF
JUGLASCIEMS