Cēsu "Lekrings" viesos tikai ar vienu vārtu pārsvaru pārspēj "Lielvārdi/Fat Pipe"

08.01.2022

lekrings_22.jpg

12. uzvaru izcīnījusi ELVI florbola līgas vīriešiem līdere "Lekrings" (Cēsis), kas šovakar viesos ar 3:2 pārspēja komandu "Lielvārde/Fat Pipe". Interesanti, ka cēsnieku labā visus trīs vārtus iemeta florbolisti, kuri vēl pagājušajā sezonā pārstāvēja tagad jau likvidēto Stalbes klubu "Pārgauja" – Edgars Puriņš, Miķelis Koknesis Roops un Olafs Zvīnis.

 

"Lielvārde/Fat Pipe" šovakar savā sporta centrā uzņēma turnīra tabulas līderi "Lekringu", kam pirmā apļa spēlē, kas notika 26. septembrī Cēsis, zaudēja bezcerīgi – 1:9. Atbildes spēles rezultātu 10. minūtē atklāja lielvārdietis Oskars Tūtāns, kurš laukuma vidū pārtvēra bumbiņu un pretuzbrukumā to burtiski iešāva cēsnieka Markusa Plūduma sargātajos vārtos – 1:0. Vadībā laukuma saimnieki atradās līdz 13. minūtei, kad bumbiņa pēc viesu uzbrukuma līdera Edgara Puriņa metiena atrada sev vietu Reiņa Kirilko "cietoksnī" – 1:1, tā noslēdzās pirmais periods. Otrās trešdaļas vidū Cēsu florbolisti bija izvirzījušies vadībā ar 3:1, jo ar vārtu guvumiem izcēlās Miķelis Koknesis Roops un Olafs Zvīnis. 36. minūtē intrigu atjaunoja lielvārdietis Juris Sandis Jēgers, kurš iemeta golu brīdī, kad viņa komanda spēlēja skaitliskajā mazākumā (2:3). Lai gan līdz pamatlaika beigām vēl bija gandrīz 25 minūtes, rezultāts vairs nemainījās – Cēsu "Lekrings" varēja svinēt ļoti smagi nākušu, bet tāpēc vēl jo svarīgāku uzvaru ar 3:2.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Markuss Plūdums, kurš atvairīja 22 no 24 lielvārdiešu metieniem. Lielvārdes komandā par labāko spēlētāju tika atzīts Ralfs Fricsons. Neviens florbolists šajā mačā nesakrāja vairāk par vienu rezultativitātes punktu. Pēc šīs uzvaras Cēsu "Lekrings" ar 35 punktiem nostiprinājās turnīra tabulas pirmajā vietā, bet komandai "Lielvārde/Fat Pipe" joprojām 15 punktu, kā arī lejupslīde uz 7. pozīciju.

SF
JUGLASCIEMS