"Ķekava" sāk ar uzvaru, "Irlavai" otrais zaudējums

17.09.2021

kekava_020c.jpg

Šodien ELVI florbola līgas vīriešiem jauno sezonu sāka komanda "Ķekava", kas savā laukumā uzņēma "Irlavu". Ar 8:4 uzvarēja ķekavieši, kuru labā 5 (3+2) rezultativitātes punktus guva Klāvs Jansons. Irlavniekiem tas bija jau otrais zaudējums divās spēlēs.

 

"Ķekavai" šīsdienas mačs bija pirmais jaunajā sezonā, kamēr "Irlava" turnīru sāka pirms nedēļas, tiesa, neveiksmīgi, jo viesos ar 4:8 atzina Virslīgas debitantes FBK SĀC pārākumu. Ķekavā notikušā mača rezultātu jau 5. minūtē atklāja mājinieku jaunieguvums – Aivis Barkovskis (1:0). Viesi ar vārtu guvumu atbildēja 16. minūtē, kad ar precīzu metienu izcēlās Matīss Birziņš (1:1). Pēc pirmā perioda vienu vārtu pārsvars tomēr bija ķekaviešiem, jo 17. minūtē irlavnieku vārtsargs Ulvis Ansbergs netika galā ar Edžus Bunkas metienu – 2:1. Otrajā trešdaļā mājinieki guva trīs bezatbildes vārtus – 5:1, bet pēdējā perioda sākumā pēc Renāta Degina metiena rezultāts kļuva jau 6:1. Irlavas florbolisti vēl nebija padevušies, jo ar brāļu Renāra un Mareka Stančiku vārtu guvumiem ievērojami samazināja rezultāta starpību – 4:6. Tomēr lauzt spēles gaitu viņiem neizdevās – pamatlaika pēdējo desmit minūšu laikā "Ķekava" guva vēl divus vārtus un varēja svinēt uzvaru ar 8:4.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vēl viens ķekaviešu debitants – vārtsargs Sandis Venevics, kurš atvairīja 35 no 39 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 5 (3+2) punktiem bija Klāvs Jansons, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Aivis Barkovskis, Kristaps Laugalis un Renāts Degins. Par labāko starp irlavniekiem atzina pirmo vārtu autoru Matīsu Birziņu, bet rezultatīvākais ar diviem goliem bija Mareks Stančiks. "Ķekava" pēc šī panākuma ar trim punktiem turnīra tabulā ieņem otro vietu, bet "Irlava" pagaidām bez punktiem un atrodas priekšpēdējā pozīcijā.

SF
JUGLASCIEMS