Vīriešu 1. līga startē ar spraigu derbiju Lielvārdē

15.09.2021

lielvarde_skultea_21.jpg

Šovakar Lielvārdes sporta centrā ar spēli starp divām Ogres novada komandām - "Lielvārdi" un FK "Metēji/Ogre" - sākās Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas turnīrs. Ļoti aizraujošā cīņā ar 7:5 uzvarēja jaunie lielvārdieši, kas izšķirošo pārsvaru ieguva tikai mača galotnē. Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma divu vārtu autors Armands Skulte.

 

Spēle Lielvārdē sākās ar noraidījumu FK "Metēji/Ogre" sastāvā – ogrēnieši saņēma komandas sodu par nepareizu inventāru. "Lielvārdei" savu skaitlisko pārsvaru pārvērst vārtu guvumā gan neizdevās, tomēr arī spēlējot vienādos sastāvos iniciatīva piederēja laukuma saimniekiem. Pirmos vārtus šajā jaunajā sezonā tomēr guva FK "Metēji/Ogre" – 7. minūtē no distances precīzi meta Toms Dāle, atklājot rezultātu (1:0). Nākamie četri goli bija mājinieku kontā – ar vārtu guvumiem izcēlās Armands Skulte, Armands Savins, Kārlis Rudzītis un Gustavs Rolands Ražinskis, 18. minūtē "Lielvārdi" izvirzot vadībā ar 4:1. Līdz pirmajam pārtraukumam viesi vienus vārtus atguva – pretuzbrukumā precīzi meta Raimonds Zemzāle (2:4). Otrās trešdaļas sākumā lielvārdieši atjaunoja sev triju vārtu pārsvaru (5:2), bet pirms otrā pārtraukuma viņiem bija vairs tikai vienu vārtu handikaps – 5:4. Pēdējā perioda sākumā pēc ogrēnieša Riharda Daiņa metiena rezultāts atkal kļuva neizšķirts (5:5). Tikai desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Lielvārdes komandai pēc Armanda Skultes metiena izdevās atgūt vadību (6:5), bet galarezultātā "Lielvārde" svinēja smagi nākušu uzvaru ar 7:5, turnīra tabulā ierakstot pirmos trīs punktus.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Armands Skulte, kurš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Rezultatīvākais Lielvārdes komandā ar 3 (1+2) punktiem bija Armands Savins, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Didzis Nemme, Kārlis Rudzītis un Gustavs Rolands Ražinskis. Labākā spēlētāja balvu komandā "Metēji/Ogre" saņēma Rihards Dainis, kura kontā arī divi goli. Viņa komandas biedram Tomam Dālem 3 (2+1) punkti.


JUGLASCIEMS