"Lekrings" izsēj pārsvaru, fantastiskie talsenieki ielaužas finālā

19.06.2021

talsi_kalnietis_fin.jpg

Par ELVI florbola līgas vīriešiem pirmo finālisti kļuvusi komanda "Talsu NSS/Krauzers", kas šodien Valmierā pēc pusfināla spēles pret Cēsu "Lekringu" pirmajiem diviem periodiem zaudēja ar 1:4, bet spēja ne tikai atspēlēties, bet arī izcīnīt skaistu uzvaru ar 5:4. Izšķirošos vārtus pamatlaika pēdējā minūtē guva Andris Blumbahs, bet labākā spēlētāja balvu saņēma Valters Kalnietis.

 

ELVI florbola līgas pirmajā pusfinālā tikās divas šī turnīra disciplinētākās komandas, kas ļoti lielu vērību vienmēr pievērsušas savām darbībām aizsardzībā, ir ar labiem vārtsargiem, bet tajā pašā laikā prot būt rezultatīvas – Cēsu "Lekrings" un "Talsu NSS/Krauzers". Talseniekiem šī mača sākums gan nebija tas veiksmīgākais, jo jau 6. minūtes sākumā noraidījums uz divām minūtēm tika piešķirts Andrejam Šķerbergam, cēsnieku skaitlisko pārsvaru realizēja Andris Rajeckis – 1:0. Pasteidzoties notikumiem pa priekšu, jāsaka, ka Talsu komandai šajā mačā kopumā bija četri tādi noraidījumi, kamēr "Lekringam" neviena. Tieši pēc 30 sekundēm Jānis Melderis ar precīzu metienu panāca jau 2:0. 26. minūtē Melderis vēlreiz bija precīzs – 3:0. Talsenieki pie pirmā vārtu guvuma tika tikai 32. minūtē, kad ar rezultatīvu metienu izcēlās Roberts Armands Ragovskis – 1:3. Jau ļoti drīz Jorens Malkavs atjaunoja triju vārtu handikapu Cēsu komandai – 4:1.

 

Pirms pēdējā perioda varēja dzirdēt, kā Talsu komandas spēlējošais treneris Artis Raitums saviem puišiem teica: "Mūsu vietā neviens cits to neizdarīs. Ejam un spēlējam!" Raituma runa talseniekus acīmredzami uzmundrināja, jo pēdējo 20 minūšu laikā viņi savus vārtus nosargāja neieņemtus, bet pašu iemeta pretiniekiem veselus četrus golus. Ar precīziem raidījumiem izcēlās Andrejs Šķerbergs, Emīls Krūmiņš un Viesturs Mārtiņš Rubenis – 57. minūtē rezultāts kļuva neizšķirts (4:4). Pamatlaika pēdējās minūtēs sākumā Arta Raituma piespēli uzvaras vārtu guvumā pārvērta Andris Blumbahs – 5:4, "Talsu NSS/Krauzers" jau rīt spēlēs lielajā finālā!

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Valters Kalnietis, kurš ar rezultativitāti šoreiz neizcēlās. Neviens viņa komandas biedrs neguva vairāk par vienu rezultativitātes punktu. Par labāko starp cēsniekiem atzina divu vārtu autoru Jāni Melderi, ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Krišjānis Tiltiņš. Talsenieku pretinieki finālā tiks noskaidroti vēl šovakar – pusfināla spēlē, kurā nūjas krustos Kocēnu "Rubene" un pašreizējā čempione "Lielvārde/Fat Pipe".


SF
JUGLASCIEMS