Ceturtdaļfināla sēriju ar uzvaru sāk Cēsu "Lekrings"

06.06.2021

lekrings_gols_21.jpg

Kamēr ELVI florbola līgas vīriešiem triju citu ceturtdaļfināla pāru uzvarētāji jau zināmi vai arī tiek noskaidroti šodien, "Lekrings" un "Irlava/Avant" savas sērijas pirmo maču aizvadīja tikai šodien – Cēsīs. Rezultatīvā cīņā ar 9:6 pārāki izrādījās cēsnieki, kuru labā pa 3 (2+1) punktiem guva Jānis Rajeckis un Kevins Šmits.

 

Ceturtdaļfināla sērijas starp Cēsu "Lekringu" un komandu "Irlava/Avant" aizkavēja ar vīrusu Covid-19 saistīta karantīna. Par saslimušiem florbolistiem informācijas gan nav, tā kā tajā ziņā viss ir kārtībā. Cēsu sporta kompleksā pirmie varēja gavilēt mājinieki, turklāt divas reizes pēc kārtas, jo jau 4. minūtē viņi bija izvirzījušies vadībā ar 2:0, vārtu guvumi Kevina Šmita un Emīla Dzalba kontā. Irlavniekiem vajadzēja tikai divas minūtes, lai atjaunotu neizšķirtu – 2:2, pa golam laukuma saimnieku vārtos iemeta Renārs Stančiks un Kristaps Kazlovskis. Vēl vairāk – pēc pirmā perioda vadībā ar 4:3 atradās tieši "Irlava/Avant". Savukārt otrās trešdaļas laikā vadības grožus ar vienu vārtu pārsvaru savās rokās pārņēma jau Cēsu florbolisti – 6:5. Pēdējā periodā "Lekrings" savu handikapu palielināja un guva uzvaru ar 9:6, sērijā līdz vienas komandas diviem panākumiem izvirzoties vadībā ar 1:0.

 

Rezultatīvākie starp uzvarētājiem ar 3 (2+1) punktiem katram bija Jānis Rajeckis un Kevins Šmits. Pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Krišjānis Tiltiņš, Jorens Malkavs un Krišs Treimanis, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Emīls Dzalbs, kuram šajā mačā viens vārtu guvums. Par labāko starp irlavniekiem atzina Renāru Stančiku. Viņam un Renāram Austrumam pa 2 (1+1) punktiem, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Mareks Stančiks. Sērijas otrā spēle paredzēta 9. jūnijā, tā notiks Irlavā.

SF
JUGLASCIEMS