Nedēļas nogalē norisināsies leģendārais florbola turnīrs "Vaidavas kauss"

13.08.2020

vaidavas_kauss.jpg

Atzīmējot 25. gadskārtu kopš florbola pirmsākumiem ne tikai Kocēnu novadā, bet arī Vidzemes reģionā, šajā nedēļas nogalē, 15. un 16. augustā, Rubenes sporta namā norisināsies leģendārais florbola turnīrs "Vaidavas kauss", kas ir pirmais divu dienu florbola turnīrs Latvijā.

 

12. augustā, Kocēnu sporta namā izveidotajā Kocēnu novada sporta slavas zālē norisinājās komandu izloze, ko veica "Vaidavas kausa" aizsācējs Ainārs Zelčs un turnīra organizators Ivars Jēkabsons. Turnīrā par uzvaru cīnīsies astoņas komandas, kas sadalītas divās grupās. A grupā spēlēs "Brazzers", "Kocēnu sporta skola", "Brenguļi" un "Rubene-87", savukārt B grupā cīnīsies FBK "Valmiera"/BSS, FBK "Valmiera" 2, "Vaidava" un "BGB".

  

Sestdien turnīru sāks A grupas komandas, kas spēlēs no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.30, savukārt B grupas komandas laukumā dosies pēc plkst. 14.30 un turpinās spēlēt līdz aptuveni plkst. 19.00. Izslēgšanas spēles un cīņas par medaļām norisināsies svētdien.

 

 

Katras grupas uzvarētājs automātiski iekļūs pusfinālā, 2. vietas ieguvēji – ceturtdaļfinālā, savukārt 3. un 4. vietas ieguvēji izspēlēs astotdaļfinālu.

 

Turnīrs "Vaidavas kauss" pirmo reizi notika 1995. gadā. Sākotnēji turnīra formāts bija vienas dienas sacensības, savukārt vēlāk tas kļuva par Latvijā pirmo divu dienu florbola turnīru. Turnīra norises galvenā zāle bija Vaidavā, otra – Rubenē. Gadu gaitā, turnīram attīstoties, tas pārtapa par "Kocēnu kausu" ar galveno zāli Rubenē un otro zāli Vaidavā, savukārt 2007. gadā, apvienojot labākas Vaidavas un Kocēnu turnīru tradīcijas un piešķirot tām starptautisku skanējumu, Kocēnos un Valmierā notika pirmais "Latvian Open" turnīrs, kas gadu gaitā kļuvis par Latvijā populārāko pirmssezonas florbola turnīru.

 

"Vaidavas kausu" organizē biedrība "Lino lv", atbalsta Kocēnu novada pašvaldība un Kocēnu sporta skola.

 

Turnīra spēļu kalendārs, statistika un tiešsaistes protokoli būs pieejami www.floorball.lv

 

Turnīra nolikums publicēts www.kocenunovads.lv

SF
JUGLASCIEMS