Juniores pirmo reizi pārspēj "Ķekavu"

22.02.2020

img_4682.jpg

Latvijas junioru izlases kandidātes, kas, gatavojoties pasaules čempionātam, ārpus konkurences piedalās ELVI florbola līgas sievietēm regulārajā turnīrā, šovakar Kocēnu sporta namā jau trešo reizi spēkojās ar vicelīderi "Ķekavu". Atšķirība no divām iepriekšējām spēlēm, šajā mačā ar 7:5 pārākas izrādījās juniores, kuru rindās rezultatīvākā ar 3 (2+1) punktiem bija Simona Grāpēna.

 

Līdz šim juniores ar ķekavietēm bija spēkojušās divas reizes, abos mačos uzvaras svaru kauss nosvērās Ķekavas komandas pusē – 7:4 un 8:3. Trešā mača rezultātu 6.minūtē atklāja ķekaviete Kristiāna Elizabete Krūmiņa (1:0), bet juniores Simonas Grāpēnas un Martas Viegliņas personā atbildēja ar diviem vārtu guvumie – 2:1. Pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts (2:2), jo ar golu izcēlās ķekaviete Agnese Broliša. Otrās trešdaļas laikā vadībā ar 5:3 jau izvirzījās Latvijas U19 komanda. Pēdējā perioda pirmajā pusē ķekavietēm vēl izdevās atjaunot neizšķirtu (5:5), bet atlikušajā laikā pa vārtiem guva juniores Katrīna Dārta Kārkliņa un Dārta Derupa, nodrošinot savai komandai uzvaru ar 7:5.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma Simona Grāpēna, kura ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākā. Pa 2 (1+1) punktiem savāca viņas komandas biedrenes Katrīna Dārta Kārkliņa, Dārta Derupa un Laura Gaugere. Par vērtīgāko starp Ķekavas komandas spēlētājām atzina Viktoriju Kuročkinu, kurai 2 (1+1) punkti, bet rezultatīvākā ar 4 (1+3) punktiem bija Klinta Mārtiņjēkaba. Pēc šīs uzvaras Latvijas junioru komandai turnīra tabulā jau 12 punktu, bet joprojām 4.vieta. FK "Ķekava" ar 28 punktiem ieņem 2.vietu.

SF
JUGLASCIEMS