Paziņots sieviešu izlases sastāvs startam PČ kvalifikācijas turnīrā

28.12.2018

sievietes_2018.jpg

Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs nosaucis tās 20 spēlētājas, kuras no 31.janvāra līdz 3.februārim Slovākijas pilsētā Trenčīnā piedalīsies pasaules čempionāta florbolā kvalifikācijas turnīrā. Lai noteikti kvalificētos finālturnīram, kas 2019.gada nogalē norisināsies Šveices pilsētā Neišatelē, latvietēm, cīnoties ar Slovākijas, Ungārijas un Nīderlandes izlasēm, jāiegūst pirmā vai otrā vieta.

 

Jurijs Fedulovs izlases sastāvā iekļāvis divas vārtsardzes, piecas aizsardzības spēlētājas un 13 uzbrucējas. Vislielākās pārstāvniecība ir no mūsu valsts vienpadsmitkārtējās čempionvienības "Rubenes" (Kocēni) – piecas florbolistes. Četras spēlētājas ir no FK "Ķekava", pa divām – no vicečempioņu komandas "NND Rīga" un bronzas medaļnieču vienības "Ķekavas Bulldogs", bet viena - no Cēsu "Lekringa". Šajā izlases modelī ir ievērojams tā dēvēto leģionāru īpatsvars – ārzemju klubos spēlē sešas meitenes (L.Višņevska – Zviedrijā, Liene Krauja – Nīderlandē, Evelīna Garbare – Šveicē, Līga Garklāva – Norvēģijā, bet Elizabete Pavlovska un Anna Ankudinova – Somijā). Rezervistu sarakstā galvenais treneris atzīmējis septiņas spēlētājas – Barbaru Rabčevsku, Janu Filipsoni, Elīnu Šarovu, Jutu Muravsku, Ievu Ločmeli, Zani Ziedoni un Liliānu Jakovicku.

 

Kvalifikācijas turnīrā Trenčīnā Latvijas, Slovākijas, Ungārijas un Nīderlanes sieviešu izlase tiksies katra ar katru. Finālturnīram noteikti kvalificēsies tās valstsvienības, kuras izcīnīs pirmās divas vietas. Tomēr arī trešās vietas ieguvējām ir iespēja iegūt ceļazīmi uz finālturnīru Šveicē, jo viņu izcīnītie punkti un vārtu attiecība tiks salīdzināta ar triju pārējo Eiropas komandu apakšgrupu izlasēm, kuras ierindosies trešajā pozīcijā. Tādā veidā biļetes uz Neišateli iegūs divas komandas, bet kopumā Eiropu tur pārstāvēs desmit izlases kā arī mājinieces šveicietes. No Ziemeļamerikas kontinenta finālturnīram varēs kvalificēties viena komanfa, bet no Āzijas un Okeānijas – četras.

 

Latvijas sieviešu izlases galvenās konkurentes Trenčīnā noteikti būs mājinieces slovākietes. Starptautiskās florbola federācijas rangā šobrīd augstāk ir Latvijas valstsvienība (5.vieta), bet strauji progresējošā Slovākijas izlase burtiski min latvietēm uz papēžiem un jau ieņem 6.vietu. 2015.gada pasaules čempionātā Tamperē mūsu meitenes fantastiskā cīņā pēcspēles metienos ar 4:3 pārspēja slovākietes, galarezultātā ieņemot augsto 5.vietu. Pirms diviem gadiem, kad pasaules čempionāts notika Bratislavā, mačā par piekto vietu latvietes bija spiestas atzīt Slovākijas izlases pārākumu, piekāpjoties ar 4:6. Ar Nīderlandes izlasi florbola laukumā latvietes līdz šim nav tikušās, bet ar ungārietēm nūjas tika krustotas arī iepriekšējā kvalifikācijas turnīrā pirms diviem gadiem Madridē, kur mūsu valstsvienība bija pārāka ar 10:1. Trenčīnā Latvijas izlase 31.janvārī spēkosies ar ungārietēm, 2.februārī – ar nīderlandietēm, bet 3.februārī – ar slovākietēm.

 

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Lauma Višņevska

V

Strömsbro IF (Zviedrija)

2.

Kristīne Kirilova

V

FK Ķekava

3.

Madara Adamane

A

Rubene

4.

Laura Gaugere

A

Rubene

5.

Kristiāna Grāvīte

A

Ķekavas Bulldogs

6.

Elizabete Pavlovska

A

Rankat Ankat (Somija)

7.

Liene Krauja

A

HSK Agents (Nīderlande)

8.

Inga Ametere

U

NND Rīga

9.

Māra Stapkēviča

U

NND Rīga

10.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

11.

Līga Vancāne

U

Ķekavas Bulldogs

12.

Džeina Eglīte

U

Lekrings

13.

Klinta Mārtiņjēkaba

U

FK Ķekava

14.

Lība Daija Mikova

U

Rubene

15.

Paula Egle

U

Rubene

16.

Simona Grāpēna

U

Rubene

17.

Evelīna Garbare

U

Wizards Bern Burgdorf (Šveice)

18.

Līga Garklāva

U

Grei (Norvēģija)

19.

Anna Ankudinova

U

Rankat Ankat (Somija)

20.

Paula Metāla

U

FK Ķekava

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Jānis Inģists

Vārtsardžu treneris: Valērijs Bodnieks

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

SF
JUGLASCIEMS