1. līgas turnīrs noslēdzas ar fantastisku cīņu un "Lielvārdes/Fans" uzvaru

07.04.2018

img_5424.jpg

Šovakar Irlavas sporta namā ar finālspēli starp komandām "Irlava/Avant" un "Lielvārde/Fans" noslēdzās Latvijas čempionātā florbolā vīriešu 1. līgas turnīrs. Ar 8:7 uzvarēja "Lievārde/Fans", kuras labā izšķirošos vārtus iemeta Rūdis Žukelis. Irlavniekiem šoreiz sudraba godalgas.

 

Vīriešu 1. līgas finālspēle starp FK "Irlava/Avant" un "Lielvārdi/Fans" Irlavas sporta namā izvērtās par vēl nebijuši grandiozu pasākumu - to klātiene noskatījās vairāk nekā 600 florbola līdzjutēju. Paši irlavnieki teicās neatceramies savā sporta namā tik daudz fanu, pat ne laikos, kas Irlavas komanda cīnījās Virslīgā. Viens sektors bija atvēlēts arī Lielvārdes komandas atbalstītājiem, kuri bija ieradušies ar lielo autobusu, bet brīvu vietu hallē praktiski nebija.

 

Spēle sākās ar pamatīgu šoku Irlavas florbolistiem, jo viņi vēl nebija pieskārušies bumbiņai, kad 25. sekundē lielvārdietis Juris Sandis Jēgers jau atklāja rezultātu - 1:0. Laukuma saimniekiem nācās pamatīgi piepūlēties, lai no rezultātu tablo pazustu viņu nulle - 8. minūtē ar vārtu guvumu atbildēja Viesturs Mārtiņš Rubenis (1:1). Pēc 22 sekundēm jaunie lielvārdieši atguva vadību (2:1), bet pirmās trešdaļas izskaņā divu minūšu laikā guva vēl trīs vārtus (5:1), liekot mājinieku trenerim veikt vārtsargu maiņu. Spēles vidū "Lielvārde/Fans" bija izvirzījusies vadībā ar 7:1, liekot domāt, ka "Irlava/Avant" šoreiz piedzīvos sagrāvi. Kādu laiku Lielvārdes florbolisti prasmīgi kontrolēja bumbiņu lielākoties savā laukuma pusē un pat īpaši necentās apdraudēt pretinieku vārtus. Tomēr spēles otrajā daļā viņiem nācās pārliecināties, ka florbolā arī sešu vārtu handikaps nav nekas.

 

Līdz otrajam pārtraukumam mājinieki paspēja atgūt divus vārtus (3:7). Divdesmit sekundes pirms atpūtas irlavnieki jau ceturto reizi cēla rokas gaisā, taču tiesneši, kādu laiku apspriedušies, nolēma, ka bumbiņa atlekusi no vārtu konstrukcijas - gola nebija. Pēdējā periodā "Irlava/Avant" centīgi turpināja deldēt savu viesu pārsvaru, līdz 49. minūtē samazināja to līdz minimumam - 6:7. Lielvārdes florbolistus noteikti glāba tas, ka 52. minūtes sākumā pretinieku komandas spēlētājs Ričards Gruziņš par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju tika noraidīts uz piecām minūtēm. Lai arī "Lielvārde/Fans" vārtus skaitliskā vairākuma laikā neguva, arī savus nosargāja neieņemtus. Tikai 57. minūtē beidzot atkal varēja uzgavilēt Lielvārdes komandas fani, jo savu trešo golu šajā mačā iemeta Rūdis Žukelis, atjaunojot divu vārtu pārsvaru - 8:6. Atlikušajā laikā laukuma saimnieki mainīja savu vārtsargu pret laukuma spēlētāju un 35 sekundes pirms pamatlaika beigām vienus vārtus atguva, taču "Lielvārde/Fans" spēja nosargāt uzvaru un kļuva par vīriešu 1. līgas čempioni - 8:7.

 

Labākā spēlētāja balvu Lielvārdes komandā saņēma kapteinis Uldis Dūniņš, kurš šajā mačā izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Rezultatīvākais ar 4 (3+1) punktiem bija Rūdis Žukelis, 4 (3+1) punktus guva Juris Sandis Jēgers, 3 (1+2) punktus - Markuss Nazarovs. Par labāko starp irlavniekiem atzina Uldi Purvišķi-Priedi, kura kontā divi goli. 2 (1+1) punkti Normundam Jansonam, bet rezultatīvākais ar trim piespēlēm bija Ričards Riekstiņš.

 

FK "Irlava/Avant" - "Lielvārde/Fans" 7:8 (1:5, 2:2, 4:1)

Metienu attiecība:

32:24 (10:10, 10:6, 12:8)

Rezultatīvākie:

FK "Irlava/Avant"- Ričards Riekstiņš 3 (0+3), Uldis Purvišķis-Priede 2 (2+0), Normunds Jansons 2 (1+1), Matīss Fogelis 1 (1+0), Viesturs Mārtiņš Rubenis 1 (1+0), Mareks Stančiks 1 (1+0), Emīls Krūmiņš 1 (1+0), Renārs Sančiks 1 (0+1), Armands Budreika 1 (0+1).

"Lielvārde/Fans" - Rūdis Žukelis 4 (3+1), Juris Sandis Jēgers 3 (2+1), Markuss Nazarovs 3 (1+2), Uldis Dūniņš 1 (1+0), Armands Savins 1 (1+0), Rainers Miķelsons 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS