Izdzīvošanas spēlē "Pārgauja" nolauž "Lielvārdi/Fat Pipe"

15.03.2018

pargauja_gols18.jpg

Ar ārkārtīgi lielu intrigu un līdz pēdējam brīdim neprognozējamu iznākumu šovakar Lielvārdes novada sporta centrā tika aizvadīta ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla sērijas septītā spēle starp komandām "Lielvārde/Fat Pipe" un "SK Pārgauja" (Stalbe). Tikai pēcspēles metienu sērijā uzvaru ar 6:5 svinēja stalbieši, kuru labā izšķirošo "bullīti" realizēja komandas kapteinis Artūrs Jurševskis.

 

Lielvārdieši, lai arī uzvarēja regulārajā turnīrā, sēriju pret tikai 8. vietu ieņēmušo Stalbes komandu "Pārgauja" sāka ļoti neveiksmīgi, jo pirmajās divās spēlēs, kas notika viņu laukumā, piekāpās ar 3:6 un 2:4. Kad sērija pārcēlās uz Cēsu sporta kompleksu, ko par savu mājvietu izslēgšanas spēlēs izvēlējušies stalbieši, Lielvārdes komanda pirmajā mačā svinēja uzvaru ar 8:4, bet pēc tam atkal zaudēja ar 4:6. "Pārgaujai", lai iekļūtu pusfinālā bija nepieciešama vēl tikai viena uzvara, tomēr pagājušās nedēļas nogalē tai to neizdevās gūt, jo savā laukumā "Lielvārde/Fat Pipe" bija pārāka ar 9:6, bet Cēsīs svinēja uzvaru ar 7:3. Jāpiebilst, ka visos sešos sērijas mačos uzvarēja tā komanda, kura atklāja spēles rezultātu.

 

Šovakar līdzjutēju pārpildītajā Lielvārdes novada sporta centrā pirmais periods pagāja ar pamanāmu laukuma saimnieku pārsvaru, tomēr abu komandu vārtsargi palika nepārspēti. 23. minūtē Lielvārdes komandas vārtu priekšā pats izveicīgākais bija Stalbes komandas pieredzējušais uzbrucējs Lauris Ābols, kurš trieca bumbiņu Jāņa Bramaņa sargātajos vārtos - 1:0. Tikai 32. minūtē savu nulli no rezultātu tablo beidzot nodzēsa lielvārdieši - 1:1, vārtu guvums Jāņa Mūrnieka kontā. 36. minūtē "Lielvārdi/Fat Pipe" vadībā jau izvirzīja Uldis Dūniņš - 2:1. Tiesa, viesiem vajadzēja mazāk par pusminūti, lai Artūrs Jurševskis atjaunotu līdzsvaru - 2:2.

 

Pēdējā trešdaļa sākās ar lielvārdieša Aivja Kusiņa vārtu guvumu - 3:2. Arī šoreiz viesi nekavējās ar atbildi - jau tajā pašā minūtē tika fiksēts Gvido Laugas vārtu guvums un rezultāts atkal bija neizšķirts (3:3). 48. minūtē Lielvārdes komandas uzbrukuma līderis Toms Akmeņlauks realizēja soda metienu - 4:3. Tāds rezultāts noturējās ilgi - desmit minūtes. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām lielvārdietis Aivis Kusiņš saņēma bumbiņu tieši Renāra Arāja sargāto vārtu priekšā un bija precīzs, panākot šķietami drošo divu vārtu pārsvaru - 5:3.Tāds rezultāts, protams, neapmierināja "Pārgauju", kas nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un paveica šķietami neiespējamo - neizšķirtu rezultātu (5:5). Pa golam iemeta Oskars Balodis un Gvido Lauga, atliekot sērijas atrisinājumu uz vēlāku laiku.

 

Pagarinājuma desmit minūtes abas komandas aizvadīja maksimāli piesardzīgi. Lai gan pa pāris iespējām gūt vārtus bija kā mājiniekiem, tā arī viesiem, tās palika neizmantotas. Pēcspēles metienu sēriju veiksmīgāk sāka "Pārgauja", taču ar pieciem metieniem katrai komandai izrādījās par maz, lai gūtu izšķirošo pārsvaru. "Lielvārdes/Fat Pipe" labā pa "bullītim" realizēja Toms Akmeņlauks, Antons Žuks un Atis Blinds, bet "Pārgaujas" rindās izcēlās Kristiāns Miezītis, Artūrs Jurševskis un Olafs Zvīnis. Sestajā sērijā Tomam Akmeņlaukam neizdevās apspēlēt Renāru Arāju, bet Artūra Jurševska metiens atnesa Stalbes komandai uzvaru ar 6:5 un vietu pusfinālā.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma divu pēcspēles metienu realizētājs Artūrs Jurševskis, kuram pamatlaikā 2 (1+1) punkti. Pa trim punktiem guva Gvido Lauga un Oskars Balodis, 2 (1+1) punkti arī Laurim Ābolam. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina vārtsargu Jāni Bramani, kurš 19 no 24 pretinieku metieniem. Viņa komandā 3 (1+2) punkti Tomam Akmeņlaukam, divus vārtus guva Aivis Kusiņš. Līdz ar to Lielvārdes komandai sezona jau beigusies, bet "Pārgauja" jau šīs nedēļas nogalē sāks pusfināla sēriju, kurā tās pretiniece būs FBK "Valmiera".

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Lielvārde/Fat Pipe" - "SK Pārgauja" 5:6 PS (0:0, 2:2, 3:3, 0:0, 0:1), sērijā 3:4

Metienu attiecība:

26:24 (10:5, 6:7, 8:10, 2:2)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde/Fat Pipe" - Toms Akmeņlauks 3 (1+2), Aivis Kusiņš 2 (2+0), Uldis Dūniņš 1 (1+0), Jānis Mūrnieks 1(1+0).

"SK Pārgauja" - Gvido Lauga 3 (2+1), Oskars Balodis 3 (1+2), Lauris Ābols 2 (1+1), Artūrs Jurševskis 2 (1+1).


SF
JUGLASCIEMS