LFS un LSO vienojas par sadarbību

27.12.2017

img_2578.jpg

Šodien, 27. decembrī, Latvijas Florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons un  Latvijas Speciālās Olimpiādes nacionālais direktors Aigars Lasis, lai radītu un attīstītu jauniešos ar speciālām vajadzībām interesi par florbolu, kā arī atbalstītu viņu dalību dažāda mēroga sporta sacensībās, parakstīja līgumu par abu sporta organizāciju sadarbību 2018. gadā.

 

Latvijas Florbola savienība (LFS) sadarbību ar Latvijas Speciālo Olimpiādi (LSO) uzsāka jau pirms gada, sarīkojot paraugdemonstrējumu spēles Rīgā notikušā pasaules čempionāta florbolā vīriešiem finālturnīra laikā, kā arī 2017. gada 8. aprīlī  ELVI florbola līgas finālspēļu laikā "Arēnā Rīga". LFS un LSO turpmāk vēlas vēl plašāk sadarboties florbola attīstīšanā un popularizēšanā Latvijā un florbola pasākumu organizēšanā cilvēkiem ar speciālām vajadzībām. Šajā gadā LFS pārstāvji jau piedalījās LSO sporta skolotāju un treneru semināru rīkošanā un vadīšanā, bet LFS tiesneši ir vadījuši LSO Latvijas finālturnīra spēles.

 

Lai paplašinātu savas zināšanas par florbola īpašo paveidu - "apvienoto florbolu", LFS pārstāvji šogad piedalījās arī divos starptautiskos semināros, kas notika martā - Speciālās Olimpiādes Pasaules Ziemas spēļu laikā Grācā (Austrijā), un decembrī - pasaules čempionāta florbolā sievietēm finālturnīra laikā Bratislavā (Slovākijā).

 

LFS, parakstot līgumu ar LSO, apņemas piedāvāt atbilstošus florbola laukumus un norīkot tiesnešus uz LSO organizētajām reģionālajām sacensībām un Latvijas finālsacensībām; nepieciešamības gadījumā nodrošināt spēlētāju datubāzes uzturēšanu; atbalstīt LSO florbola komandas, tām piedaloties Eiropas un pasaules līmeņa sacensībās; piedalīties LSO rīkoto sacensību un semināru sagatavošanā un vadīšanā; aicināt LSO sportistus uz florbola spēlēm kā skatītājus; iesaistīt LSO komandas kā paraugdemonstrējumu dalībnieces Latvijas Florbola savienības rīkotajos pasākumos.

 

Savukārt LSO turpinās attīstīt un popularizēt florbolu Latvijā un pasaulē; organizēs florbola sacensības un pasākumus Latvijas reģionos un Latvijas finālsacensības, kā arī, sadarbojoties ar Speciālās Olimpiādes Eiropas/Eirāzijas florbola koordinatoru, rīkos starptautiskas sacensības un pasākumus florbolā.

 

Paredzēts, ka sadarbība notiks ne tikai abu sporta organizāciju vadību līmenī, bet atsevišķas vienošanās par sadarbību sacensību rīkošanā tiks īstenotas arī florbola klubu un speciālo internātskolu florbola komandu līmenī Latvijas reģionos.

SF
JUGLASCIEMS