"Valmiera" nosargā uzvaru un 1. vietu turnīra tabulā

08.10.2017

valmiera_17rogainis.jpg

Viena ELVI florbola līgas vīriešiem spēle šovakar notika Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur vietēja komanda "Valmiera" uzņēma Cēsu "Lekringu". Smagi nākušu uzvaru ar tikai vienu vārtu pārsvaru (2:1) guva valmierieši, kuri vēl vismaz nedēļu varēs gozēties turnīra tabulas augšgalā. "Valmieras" vārtsargs Agris Rogainis atvairīja 27 no 28 cēsnieku metieniem.

 

FBK "Valmiera", kas šosezon līdz šim bija piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu, šovakar savā laukumā uzņēma titulēto Cēsu komandu "Lekrings", kas varēja palepoties ar tikai vienu uzvaru. Jau 7. minūtēs sākumā rezultātu ar precīzu metienu atklāja valmierietis Ričards Eglītis - 1:0. Pirmajā periodā rezultāts vairs nemainījās. 26. minūtē mājiniekiem radās iespēja izpildīt soda metienu, taču Arnijs Kuratņiks nespēja piemānīt cēsnieku vārtsargu Markusu Plūdumu. Toties skaitlisko vairākumu "Valmiera" realizēja - golu iemeta Mārtiņš Broks (2:0). Kā izrādījās, tas bija valmieriešu pēdējais vārtu guvums šajā mačā, bet arī cēsnieki ar īpašu rezultativitāti neizcēlās. 55. minūtē soda metienu izpildīja "Lekringa" uzbrucējs Aleksandrs Abramovs, bet viņam neizdevās pārspēt valmieriešu vārtsargu Agri Rogaini. Skaitlisko vairākumu viesi tomēr realizēja - 55. minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Lauris Zaicevs (1:2). Jau pēc piecām minūtēm izrādījās, ka Lauris otro spēli pēc kārtas guvis savas komandas goda vārtus - rezultāts vairs nemainījās un FBK "Valmiera" varēja svinēt smagi nākušu uzvaru ar 2:1.

 

Pagājušajā sezonā "Valmiera" viesos sakāva "Lekringu" ar 8:0, bet vārtsargs Agris Rogainis, kurš savu "cietoksni" nosargāja neskartu, pat nesaņēma labākā spēlētāja balvu. Šoreiz gan viņa sniegums tika attiecīgi novērtēts, jo Agris atvairīja 27 no 28 pretinieku metieniem. Arī Cēsu komandā labākā spēlētāja balvu saņēma vārtsargs - Markuss Plūdums, kurš tika galā ar 20 no 22 pretinieku metieniem. Pateicoties šai uzvarai, "Valmiera" ar 15 punktiem joprojām ir turnīra līdere. "Lekringam" pagaidām tikai trīs punkti un sev neierastā 10. pozīcija.

 

FBK "Valmiera" - "Lekrings" 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Metienu attiecība:

22:27 (6:8, 8:7, 8:12)

Rezultatīvākie:

FBK "Valmiera" - Mārtiņš Broks 1 (1+0), Ričards Eglītis 1 (1+0), Arnijs Kuratņiks 1 (0+1), Aigars Belasovs 1 (0+1).

"Lekrings" - Lauris Zaicevs 1 (1+0), Artis Savins 1 (0+1).


JUGLASCIEMS