Vīriešu florbola izlase sakauj igauņus un finišē 2. vietā

10.09.2017

img_8832.jpg

Šodien Kocēnu sporta namā ar Latvijas vīriešu florbola izlases pārliecinošu uzvaru pār Igaunijas valstsvienību (8:3) finišēja Triju nāciju turnīrs. Pateicoties šim panākumam, latvieši ierindojās otrajā vietā, kaimiņi igauņi palika trešie, bet par uzvarētāju jau pirms tam bija kļuvusi Somijas U23 izlase.

 

Labus pamatus savai uzvarai Latvijas florbolisti ielika jau pirmajā periodā, kura laikā guva četrus bezatbildes vārtus. Rezultāts tika atklāts 10. minūtē, kad Toma Bitmaņa piespēli perfekti izmantoja Andris Rajeckis - 1:0. Līdz pirmajam pārtraukumam ar precīziem metieniem izcēlās arī mūsu komandas kapteinis Artis Raitums, Rolands Kovaļevskis un Jānis Ragovskis - 4:0. 26.minūtē savus pirmos vārtus guva arī igauņi - bumbiņu Latvijas izlases debitanta Agra Rogaiņa vārtos raidīja Kaspars Kallions (4:1). Drīz vien mūsu ziemeļu kaimiņi saņēma atbildi divu golu formātā - vārtu autori - Pēteris Trekše un Gvido Lauga (6:1). Pēdējā trešdaļā abas komandas guva pa diviem goliem. Latvijas izlases labā jau otros vārtus šajā mačā guva Artis Raitums, bet pirmo reizi ar precīzu metienu izcēlās Artūrs Jurševskis.

 

Arī pēcspēles metienu sērijā pārāki izrādījās mūsu florbolisti, kuri uzvarēja ar 2:1. Savus "bullīšu" realizēja Pēteris Trekše un Gvido Lauga. Labākā spēlētāja balvu Latvijas izlasē saņēma Trekše, kura kontā 2 (1+1) punkti. Tieši tikpat punktu arī Jānim Ragovskim un Andrim Rajeckim, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Artis Raitums. Vārtsargs Agris Rogainis atvairīja 21 no 24 pretinieku metieniem.

 

Latvijas vīriešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

1.

Jānis Rajeckis

A

2.

Artūrs Jurševskis

A

3.

Artis Savins

A

4.

Gatis Liepiņš

A

5.

Ivo Balodis

A

6.

Kārlis Jānis Petrovskis

A

7.

Morics Krūmiņš

A

8.

Gvido Lauga

U

9.

Toms Akmeņlauks

U

10.

Andris Rajeckis

U

    11.

Artis Raitums

U

12.

Pēteris Trekše

U

13.

Toms Bitmanis

U

14.

Mārtiņš Broks

U

15.

Atis Blinds

U

16.

Juris Gribusts

U

17.

Rolands Kovaļevskis

U

18.

Edžus Ceriņš

U

19.

Atis Stepāns

U

20.

Jānis Ragovskis

U

21.

Kristers Eglītis

U

22.

Mihails Kostusevs

U

23.

Kaspars Šķēls

U

24.

Jānis Salcevičs

V

25.

Agris Rogainis

V

 

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki

Treneris: Pertu Kitehonka

Treneris: Ingus Laiviņš

Fiziskās sagatavotības treneris: Ivars Čākurs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

 

Izlases menedžere: Dace Grizāne

JUGLASCIEMS