"Lekrings" paņem savus punktus no "Rīgas"

12.02.2017

lekrings_rajeckis_a.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem turnīra tabulas 3. vietas īpašniece "Lekrings" (Cēsis) pat nedomā šo pozīciju atdot tuvākajiem sāncenšiem valmieriešiem. Šovakar cēsnieki savā laukumā ar 8:4 pieveica šosezon nestabili spēlējošo "Rīgu", rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 4 (2+2) punktiem bija Andris Rajeckis.

 

Cēsu "Lekrings" šosezon regulārajā turnīrā vairs nevar cerēt uz neko augstāku kā trešā vieta, bet arī to vēl jāizcīna, jo cēsniekiem uz papēžiem min FBK "Valmiera". "Rīgai", kas šovakar viesojās Cēsīs, šis mačs bija vēl svarīgāks, jo tikai uzvara vēl varēja saglabāt galvaspilsētas florbolistiem cerības uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Tieši rīdzinieki bija tie, kuri atklāja šīs spēles rezultātu - 3. minūtē Lauris Zaicevs panāca 1:0. Laukuma saimnieki gan nekavējās atbildēt - vēl pirmā perioda laikā pēc Andra Rajecka, Ginta Bērtuļa un Jāņa Meldera metieniem rezultāts kļuva 3:1. Divu vārtu pārsvars "Lekringam" bija arī pēc otrās trešdaļas (5:3), bet visā spēlē Cēsu florbolisti svinēja pārliecinošu uzvaru ar 8:4.

 

Labākā spēlētāja godu uzvarētāju rindās nopelnīja vārtsargs Markuss Plūdums, kurš atvairīja 24 no 28 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 4 (2+2) punktiem bija Andris Rajeckis, 3 (2+1) punkti Jāņa Meldera kontā, divus golus iemeta Aleksandrs Abramovs, bet Toms Rīsmanis savāca 2 (1+1) punktus. Par labāko starp viesiem atzina Alvi Dāli, kura kontā viens gols. Viņa komandas biedram Jānim Belasovam 2 (1+1) punkti, bet Lauris Zaicevs izcēlās ar diviem rezultatīviem metieniem. Cēsu "Lekringam" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā 43 punkti un trešā vieta, kas gan vēl nav gluži droša. FK "Rīga" pēc šī zaudējuma, kā arī ņemot vērā to, ka Liepājas "Kurši" šovakar svinēja uzvaru, izslēgšanas spēlēm kvalificēties vairs nevar.

JUGLASCIEMS