"Ķekava" pret "Rīgas Lauvām" - par ELVI līgas bronzu

07.04.2016

000000_elvi.jpg

Kamēr ELVI florbola līgas šīs sezonas kulminācija paredzēta tikai sestdien, 9.aprīlī, kad "Arēnā Rīga" visu kalumu medaļas sadalīs vīriešu komandas, bet divas labākās sieviešu vienības cīnīsies par čempionu kausu, ELVI florbola līgas sievietēm mačs par bronzas godalgām norisināsies jau šovakar Rīgā, O.Kalpaka pamatskolas sporta zālē, kur nūjas krustos FK "Ķekava" un "Rīgas Lauvas". Spēles sākums pulksten 19.00.

 

FK "Ķekava" florbolistes, kurām pagaidām vēl pieder Latvijas vicečempioņu gods, šīs sezonas lielāko daļu atradās regulārā turnīra līderu godā, bet finišā spurtā viņas burtiski par vienu vārtu tiesu, bet pēc tam arī par vienu punktu apsteidza daudzkārtējā Latvijas čempione "Rubene" (Kocēni). Pusfināla sēriju pret Virslīgas debitanti FK "NND" (Rīga) ķekavietes uzsāka ar divām uzvarām (7:6 un 4:3), bet savu panākumu attīstīt nespēja, jo nākamajos četros mačos pārākas izrādījās "Nost No Dīvāna" florbolistes, kuras nu cīnīsies par zelta medaļām, kamēr FK "Ķekava", neskatoties uz saviem pirmssezonas mērķiem un ambīcijām, būs spērušas vismaz soli atpakaļ - tagad jācenšas iegūt vismaz 3.vietu un bronzas godalgas, kas arī nebūs viegls uzdevums.

 

ELVI florbola līgas sievietēm jaunpienācēja "Rīgas Lauvas" savā pirmajā sezonā zvaigznes no debesīm neķēra, tomēr samērā pārliecinoši kvalificējās izslēgšanas spēlēm (4.vieta), apsteidzot "Ķekavas Bulldogs" florbolistes, kuras pēc aizpagājušajā pavasarī izcīnītajām bronzas medaļām un 4.vietas pērn šopavasar palika tikai 5.vietā. Pusfinālā rīdziniecēm pretī stājās titulētā Kocēnu "Rubene", kam lauvas šoreiz vēl īsti nespēja parādīt savus ilkņus - četras spēles un četri zaudējumi (4:11, 0:11, 4:6 un 2:8). Tomēr cīņā par bronzas medaļām "Rīgas Lauvas" norakstīt nebūt vēl nedrīkst, jo komandas līderēm vajadzētu būt pat ļoti labā formā. Kā nekā - bet tieši Rīgas komandā ir visvairāk junioru vecuma spēlētāju (10), kuras turpina gatavošanos pasaules čempionātam, kas tieši pēc mēneša norisināsies Kanādas pilsētā Bellevillē.

 

Ķekavas komandas rezultatīvākā spēlētāja šosezon ir Ieva Jurkāne ar 48 (26+22) punktiem. Gundegai Vancānei 39 (21+18) punkti, bet Laurai Skujevskai 31 (22+9) punkti. FK "Ķekava" vārtsardze Jogita Gindra atvairījusi 87.90% pretinieču metienus. Rezultatīvākā starp "Rīgas Lauvu" florbolistēm ir Anna Ankudinova ar 33 (21+12) punktiem, 30 (19+11) punkti ir Lindai Dadajevai, bet Lienei Kraujai 25 (12+13) punkti. Rīdzinieču vārtsardze Kristīne Kirilova neitralizējusi 84.02% metienu.

JUGLASCIEMS