Ar Zviedrijas izlases spēlētāju uzvaru noslēdzies "Riga Floorball Shootout"

25.05.2015

uffe.jpg

Pagājušajā nedēļas nogalē modes un izklaides centrā "Rīga Plaza" tika aizvadīts pasaulē pirmais florbola bullīšu turnīrs "Riga Floorball Shootout 2015", kurā 30 komandas divu dienu garumā sacentās par galveno balvu - 500 eiro no "West Kredit". Turnīra pirmo čempionu titulu ieguva komanda "UFFE PUFF", kuras sastāvā bija trīs Zviedrijas izlases spēlētāji.

 

Grupu izspēlēs visiem klātesošajiem bija iespēja skatīt aizraujošu šovu, taču pamatīgu emociju virpuli iegrieza tieši play-off un finālspēles. Cīņā par čempionu titulu finālā tikās komanda "UFFE PUFF", kura tikai atkārtotā metienu sērijā ar rezultātu 3:2 uzveica komandu "Lennewarden". Komandu "UFFE PUFF" turnīrā pārstāvēja Zviedrijas izlases spēlētāji Matiass Samuelsons, Rasmuss Sundtsedts un vārtsargs Patriks Amans, kā arī Latvijas izlases uzbrucējs Atis Blinds un sieviešu izlases spēlētāja Tatjana Varša. Komandu "Lennevarden" pārstāvēja Latvijas izlases spēlētāji: Toms Akmeņlauks, Juris Gribusts, Mikus Valpēters, kā arī Morics Krūmiņš un vārtsargs Normunds Krūmiņš.

 

Par turnīra labāko vārtsargu tika atzīta Monta Čēma no meiteņu komandas "Ziemas Miegs", kas astotdaļfinālā sīvā cīņā piekāpās vicečempionei "Lennevarden". Jāatzīmē, ka labāko vārtsargu noteica pasaules čempions - zviedru vārtsargs Patriks Amans. Savukārt turnīra rezultatīvākā spēlētāja titulu ieguva Ivans Kokins no komandas "FK JeNo".

 

Īpašais turnīra koncepts ar florbola soda metieniem jeb bullīšiem padarīja to par vēl nebijušu notikumu pasaules florbola vēsturē. Florbola bullīši neapšaubāmi ir viens no emocionālākajiem šīs spēles elementiem, kas padarīja turnīru par ļoti baudāmu piedzīvojumu skatītajiem un atraktīvu pārbaudījumu spēlētājiem.

 

Pasākums nebūtu iespējams bez tā ģenerālsponsora "West Kredit", kā arī draugu un atbalstītāju "Rīga Plaza", "BLINDSAVE", "Laba Reklāma", "Florbolam.lv", "JUST", "Vichy", "Aldaris", "Telts Pasākumiem" un Latvijas Florbola savienības atbalsta. 

 

Foto: Renārs Koris


SF
JUGLASCIEMS