Latvijas juniores cīnās neizšķirti ar Polijas izlasi

01.05.2014

img_6906.jpg

Par ļoti patīkamu pārsteigumu šodien parūpējas Latvijas sieviešu U19 izlase, kas Polijas pilsētā Zbonšiņā notiekošajā pasaules čempionātā spēja atņemt punktu mājiniecēm polietēm. Pārpildītu skatītāju tribīņu priekšā lielāko spēles daļu vadībā bija latvietes, spēle noslēdzās neizšķirti – 3:3.

 

Kā mūsu florbolistes, tā arī polietes čempionāta pirmajā dienā bija piedzīvojušas zaudējumu. Zinot apakšgrupas komandu spēku samēru, bija skaidrs, ka šīvakara mačā lielā mērā izšķīrās tas, kura no sāncensēm iekļūs pasaules labāko sešiniekā, bet kurai savu vietu augstākajā sabiedrībā nāksies aizstāvēt spēlē par 7.vietu.

 

Mūsu meitenes spēli sāka ļoti apņēmīgi un labi. Viņu cīņasspars bija par iemeslu tam, ka jau 12.minūtē Inga Ametere atklāja spēles rezultātu – 1:0. Veiksme acīmredzami bija latviešu pusē, jo 19.minūtē pēc Lāsmas Mangules metiena bumbiņa, lai arī negribīgi, tomēr vēlreiz ieripoja poliešu vārtos – 2:0.

 

Otrajā trešdaļā vārtu gūšanas iespējas bija abām izlasēm, tomēr ne latvietes, ne arī polietes pie vārtu guvuma tā arī netika. Priecīgākas par to noteikti bija mūsu florbolistes, jo joprojām atradās vadībā ar 2:0. Pēdējā perioda 14.sekundē Inga Ametere vēlreiz lika uzgavilēt savām komandas biedrenēm, panākdama jau 3:0. Tiesa, kā vēlāk izrādījās, ar to pašu mūsu izlases veiksmes limits bija izsmelts. Pēc nepilnas minūtes polietes atguva vienus vārtus (3:1), 49.minūtē vēl vienus (3:2), bet 54.minūtē panāca neizšķirtu. Ja ne mūsu vārtsardzes Kristīnes Kirilovas pārliecinošās spēles, rezultāts varēja būt arī nelabvēlīgs latvietēm, tomēr mūsu meitenes pašaizliedzīgi nosargāja neizšķirtu rezultātu, iegūdamas pirmo punktu šajā pasaules čempionātā – 3:3.

 

A grupas turnīra tabula

V.

Izlase

S.

U.

N.

Z.

V. att.

P.

1.

Somija

2

2

0

0

22:3

4

1.

Čehija

2

1

0

1

10:8

2

3.

Polija

2

0

1

1

6:10

1

4.

Latvija

2

0

1

1

3:20

1

 

 

Par labāko spēlētāju Latvijas izlases sastāvā tika atzīta aizsardze Liene Krauja. Spēles laikā polietes pa mūsu vārtiem meta 26 reizes, latvietes atbildēja ar 22 raidījumiem. Ja mūsu juniores būtu uzvarējušas, viņas praktiski būtu sev nodrošinājušas 3.vietu apakšgrupā un vismaz 6.vietu pasaulē. Tagad visu izšķirs mūsu un Polijas izlases gūto un zaudēto vārtu attiecība. Lai arī abām komandām rīt vēl jāaizvada pa vienai spēlei, maz ticams, ka šajā rādītājā labākas būs latvietes.


JUGLASCIEMS