Lielvārdē trilleris ar mājiniekiem laimīgām beigām

18.03.2012

lielvarde11.jpg

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas otrajā pusfinālspēlē starp "Lielvārdi" un Cēsu "Lekringu" ar lielvārdiešu sešu vārtu pārsvaru izrādījās par maz, mājinieki mača beigas varētu sagaidīt bez lieka uztraukuma. "Lielvārde" uzvarēja ar 7:5, sērijā panākot izlīdzinājumu – 1:1.

 

Tieši tāpat kā vakardienas spēlē, arī šovakar Lielvārdes novada sporta centrā rezultātu atklāja mājinieki – 1:0. Drīz pēc tam "Lekringam" bija iespēja rezultātu izlīdzināt, taču Andris Malkavs, izpildot soda metienu, neprata pārspēt Igoru Ivanovu. Pēc pirmā perioda "Lielvārde" vadībā ar 2:0. Otrās trešdaļas pašā sākumā par bīstamu spēli pret Mihailu Kostusevu ar 5 minūšu noraidījumu tika sodīts cēsnieks Jānis Rajeckis, reizē ar viņu uz sodīto spēlētāju soliņa sēdās arī dvīņubrālis Andris – par protestēšanu. Kamēr savu sodu izcieta A.Rajeckis, "Lielvārde" paspēja gūt trīs vārtus, divus no tiem – skaitliskajā vairākumā – 5:0. Spēles vidū rezultāts kļuva jau 6:0, tomēr cīņas liktenis vēl nebūt nebija izšķirts. Pirms pēdējā perioda – 6:1. 48.minūtē mājinieki guva savus septītos vārtus (7:1), bet tad spēles garšu sajuta viesi – 56.minūtē lielvārdiešu pārsvars bija vairs tikai trīs vārti – 7:4. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām par bīstamu spēli ar nūju piecu minūšu noraidījumu saņēma lielvārdietis Sandris Virsnītis. "Lekringam" vajadzēja tikai 13 sekundes, lai atgūtu vēl vienus vārtus – 5:7. Spēles pēdējās minūtes vairāki simti abu komandu līdzjutēju pavadīja, stāvot kājās un skandējot savu komandu nosaukumus. Par laimi vieniem, bet otriem par nožēlu spēles rezultāts vairs nemainījās - "Lielvārde" izcīnīja uzvaru ar 7:5, sērijā panākot izlīdzinājumu – 1:1. Uzvarētāju sastāvā par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Igors Ivanovs, bet rezultatīvākais ar 4 punktiem bija Toms Akmeņlauks. "Lekringa" labā divus vārtus guva Andris Rajeckis, bet par labāko tika atzīts viņa vecākais brālis Mārtiņš.

 

"Lielvārdes" treneris Jānis Jansons uzslavēja pretiniekus, kuri pirmajās divās spēlēs parādīja, ka pašlaik ir ļoti labā formā. Tomēr arī lielvārdiešiem pārliecība par saviem spēkiem ne uz mirkli nav zudusi. Kā rāda pirmās divas cīņas, vienādos sastāvos vārtu tiek gūts salīdzinoši maz – ļoti daudz ko izšķir vairākumu realizācija. Kura no komandām labāk izmantos savas iespējas, tā arī gūs vēl divas tik nepieciešamās uzvaras, lai iekļūtu finālā.

 

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas pusfināla spēle, 18.marts

"Lielvārde" – "Lekrings" 7:5 (2:0, 4:1, 1:4)

Metienu attiecība:

26:48 (9:15, 10:11, 7:22)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde" – Toms Akmeņlauks 4 (2+2), Mikus Valpēters 3 (1+1), Mihails Kostusevs 2 (1+2), Artis Savins 2 (1+1), Artūrs Skadiņš 1 (1+0), Ervīns Torsters 1 (1+0), Jānis Jansons 1 (0+1).

"Lekrings" – Andris Rajeckis 2 (2+0), Andris Malkavs 2 (0+2), Jānis Rajeckis 2 (0+2), Toms Rīsmanis 1 (1+0), Mārtiņš Rajeckis 1 (1+0), Jānis Freivalds 1 (1+0), Mārtiņš Zicmanis 1 (0+1).


JUGLASCIEMS