"Ķekava" turpina audzēt bārdas

09.03.2012

kekava03.jpg

Šovakar Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas pusfinālā iekļuva "Ķekavas" florbolisti, kuri ceturtdaļfināla sērijas trešajā mačā ar 8:7 pārspēja Stalbes "Pārgauju". Uzvaras vārtus papildlaika 2.minūtes beigās guva ķekaviešu kapteinis Gunārs Klēģers.

 

Pirms šīsdienas cīņas "Ķekavas" florbolisti bija uzvarējuši sešās spēlēs pēc kārtas, to skaitā piecos izslēgšanas mačos. Šovakar, spēlējot savā laukumā, ķekavieši pirmā perioda vidū atklāja rezultātu (1:0), tomēr pirmajā pārtraukumā devās kā zaudētāji – 1:2. Otro trešdaļu nedaudz veiksmīgāk aizvadīja "Ķekava", panākot neizšķirtu rezultātu – 4:4. Pēdējā perioda pirmajā pusē "Pārgauja" ieguva divu vārtu handikapu – 6:4. Sākoties 56.minūtei joprojām vadībā bija stalbieši – 7:5, bet tad laukuma saimnieki Ērika Akulova personā vienus vārtus atguva – 6:7. Pamatlaika pēdējās sekundēs ķekavieši bija spiesti riskēt, mainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Risks šoreiz atmaksājās – pēdējās minūtes vidū "Ķekavas" uzbrucējs Alvis Dāle panāca izlīdzinājumu – 7:7. Papildlaiku aktīvāk uzsāka mājinieki – tāda taktika drīz vien deva rezultātu, kad Gunārs Klēģers ar precīzu metienu nodrošināja ķekaviešiem uzvaru šajā mačā (8:7), panākumu sērijā (3:0) un vietu pusfinālā. Uzvarētāju rindās ar 4 (3+1) punktiem rezultatīvākais bija Jānis Peičs, kuram arī labākā spēlētāja tituls. "Pārgaujas" sastāvā ar "hat-trick" izcēlās Artūrs Jurševskis, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Ivo Balodis, kuram 2 (1+1) punkti.

 

SK "Pārgauja" treneris Ilvars Balodis šovakar nebija kopā ar komandu, jo atlabst pēc tikko kā pārciestās operācijas. Lai arī šī bijusi viena no labākajām Stalbes komandas sezonām, "Pārgaujas" spēlētājiem tagad ir zināma vilšanās, ka neizdevās tik pusfinālā, kur pretī stātos interesanti pretinieki – "Ulbroka/FS Masters" vai "RTU/Inspecta" florbolisti. Acīmredzot sakrita vairāki apstākļi, kas stalbiešu sniegumu pēdējās spēlēs ietekmēja negatīvi. Viens no tiem varētu būt vīruss, ko pirms izslēgšanas spēlēm pārslimoja vai puse komandas. Tagad sapņi par godalgām jāatliek uz citu sezonu. Treneris pēc spēles saņēmis savu spēlētāju sūtītas telefoniskas īsziņas ar atziņu, ka tādos mačos, kāds bija šovakar, norūdās komandas raksturs. Jāatzīst, ka visas trīs sērijas spēles bija ārkārtīgi līdzīgas, šoreiz vairāk veiksmes bija ķekaviešu pusē.

 

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas ceturtdaļfināla spēle, 9.marts:

"Ķekava" - SK "Pārgauja" 8:7 (1:2, 3:2, 3:3, 1:0)

Metienu attiecība:

44:36 (17:11, 11:10, 14:15, 2:0).

Rezultatīvākie:

"Ķekava" – Jānis Peičs 4 (3+1), Gunārs Klēģers 3 (1+2), Jānis Belasovs 2 (2+0), Alvis Dāle 2 (2+0), Ēriks Akulovs 2 (1+1), Toms Mežotnis 2 (1+1), Jānis Belasovs 1 (0+1), Toms Briedis 1 (0+1).

SK "Pārgauja" – Artūrs Jurševskis 3 (3+0), Gvido Lauga 2 (2+0), Ivo Balodis 2 (1+1), Rolands Jānelsiņš 2 (1+1), Lauris Ābols 2 (0+2), Gatis Gailis 1 (0+1), Aivis Ādminis 1 (0+1), Anrijs Vents 1 (0+1).

 

Foto: Renārs Buivids


JUGLASCIEMS