Čempioni sāk ar zaudējumu sērijā pret "Ulbroka/FS Masters"

03.03.2012

ulbroka.jpg

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā jau pirmajā ceturtdaļfinālā spēļu dienā fiksēts sensacionāls rezultāts čempione "RTU/Inspecta" savā laukumā ar 2:4 piekāpās Ulbrokas komandai, kas regulārajā turnīrā ierindojās vien 8. vietā

 

Lai arī Rīgas Olimpiskajā sporta centrā spēles rezultātu 7. minūtē atklāja "Ulbroka/FS Masters" (1:0), nekādam satraukumam pamata vēl nebija – pēc pirmā perioda neizšķirts (1:1), pēc otrā ar 2:1 vadībā jau atradās "RTU/Inspecta". Arī pēdējā trešdaļā spēles iniciatīva piederēja laukuma saimniekiem, kuri pa pretinieku vārtiem izdarīja teju divas reizes vairāk metienu (16:9), tomēr vārtus guva tikai ulbrokieši – pēc Kaspars Šķēla, Dāvja Šmitiņa un Kārļa Bulāna precīziem raidījumiem 49. minūtē rezultāts kļuva 4:2 par labu "Ulbroka/FS Masters". Rīdzinieku izmisīgie centieni atspēlēties un pat risks mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju cerēto rezultātu nedeva – ulbrokieši uzvarēja ar 4:2, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1:0. Par labāko spēlētāju "RTU/Inspecta" rindās tika atzīts Ivo Preiss, bet starp ulbrokiešiem tāds pats gods tika Dāvim Šmitiņam, kurš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

 

"RTU/Inspecta" treneris Andris Pīlups pēc piedzīvotā zaudējuma negribēja teikt, ka viņa vadītā komanda nospēlējusi slikti, drīzāk – nenospēlēja labi. Toties ulbrokieši, kā izskatījās, joprojām bija uz emocionālā pacēluma pēc smagi nākušās uzvaras astotdaļfinālā – cīnījās par katru laukuma kvadrātcentimetru. Treneris uzskata, ka viņa spēlētāji ir pietiekoši pieredzējuši, lai pēc iespējas ātrāk aizmirstu šodien piedzīvoto neveiksmi un jau rīt nospēlētu krietni labāk.

 

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas izslēgšanas spēle, 3.martā:

"RTU/Inspecta"– "Ulbroka/FS Masters" 2:4 (1:1, 1:0, 0:3)

Metienu attiecība:

30:29 (8:7, 6:13, 16:9)

Rezultatīvākie:

"RTU/Inspecta" – Oskars Fīrmanis 1 (1+0), Atis Blinds 1 (1+0), Ivo Preiss 1 (0+1).

"Ulbroka/FS Masters" – Dāvis Šmitiņš 2 (2+0), Kaspars Šķēls 2 (1+1), Kārlis Bulāns 1 (1+0), Krišjānis Zeps 1 (0+1), Emīls Liepiņš 1 (0+1), Dmitrijs Dmitrijevs 1 (0+1).


JUGLASCIEMS