"Lielvārde" revanšējas "Lekringam"

11.02.2012

lielvarde11.jpg

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlē starp komandām "Lielvārde" un "Lekrings" ar 11:7 uzvarēja lielvārdieši, revanšējoties par pirmajā aplī Cēsis piedzīvoto zaudējumu. Uzvarētāju spēlējošais treneris Jānis Jansons izcēlās ar piecām rezultatīvām piespēlēm.

 

Regulārā turnīra pirmajā savstarpējā spēlē ar 7:6 uzvarēja "Lekrings". Šīvakara mačs, kas notika Lielvārdes novada sporta centrā, nebija tik saspringts, jo, kā izskatījās, lielvārdieši spēlēja pēc principa: "Metiet mums, cik gribat, mēs tāpat iemetīsim vairāk." Cēsnieki arī nekautrējās mest – jau pirmais viņu uzbrukums noslēdzās ar vārtu guvumu – 1:0. "Lielvārde" gan ātri atbildēja ar trim goliem (3:1), pie tam – nerealizēja pat divus soda metienus. Pēc pirmā perioda laukuma saimnieki atradās vadībā ar 6:3, pēc otrā – ar 8:5, bet vienu minūti pirms pamatlaika beigām – ar 10:7. Viesi vēl mēģināja ko glābt, mainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču sekoja lielvārdieša Jāņa Jansona piespēle "kā uz paplātes" Tomam Akmeņlaukam, un mača galarezultāts bija nofiksēts – 11:7. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Jānis Jansons, kura kontā piecas piespēles, bet labākā spēlētāja gods tika Mikum Valpēteram, kurš izcēlās ar "hat-trick". "Lekringa" sastāvā lielisku spēli aizvadīja Andris Rajeckis, kuram trīs vārti un divas rezultatīvas piespēles, bet par labāko tika atzīts vārtsargs Guntis Bundzenieks.

 

"Lekringa" uzbrucējs Andris Malkavs, kurš šo spēli traumas dēļ vēroja no rezervistu soliņa, pastāstīja, ka šosezon cēsniekiem vēl nav iznācis spēlēt ar trim pilnām maiņām. Arī šodien nebija viņa, bet Aleksandrs Abramovs spēlēja, būdams nevesels. Malkavs atzinīgi izteicās par "Lielvārdi", atzīmēdams, ka tā ir ļoti dinamiska komanda ar individuāli meistarīgiem spēlētājiem. Runājot par pašu spēli, viņš atzina, ka tikās divas spēkos ļoti līdzīgas komandas, bet lielvārdiešiem noteikti palīdzēja sava laukuma priekšrocības – cēsniekiem ne īpaši patīkot Lielvārdes novada sporta centra laukuma segums.

 

Florbola čempionāta vīriešu Virslīga, 11.februāris

"Lielvārde" – "Lekrings" 11:7 (6:3, 2:2, 3:2)

Metienu attiecība:

41:33 (15:12, 16:12, 10:9)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde" – Jānis Jansons 5 (0+5), Mikus Valpēters 3 (3+0), Toms Akmeņlauks 2 (2+0), Artis Savins 2 (2+0), Sandris Virsnītis 2 (1+1), Mihails Kostusevs 2 (1+1), Aivis Kusiņš 1 (1+0), Jānis Mūrnieks 1 (1+0), Ervīns Torsters 1 (1+0).

"Lekrings" – Andris Rajeckis 5 (3+2), Toms Rīsmanis 2 (1+1), Mārtiņš Rajeckis 2 (1+1), Kaspars Bernāts 2 (1+1), Jānis Freivalds 2 (0+2), Aleksandrs Abramovs 1 (1+0).

JUGLASCIEMS