Juniori iemet, tomēr vēlreiz piekāpjas šveiciešiem

04.02.2012

niedre12.JPG

Sestdien Kocēnu sporta namā notika otrā no divām pārbaudes spēlēm starp Latvijas un Šveices U-19 izlasēm. Mūsu juniori atklāja spēles rezultātu, bet savu pārsvaru nosargāt nespēja, piekāpjoties ar 2:7. Par labāku spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts vārtsargs Anrijs Vents.

 

Šīsdienas mačs mūsējiem sākās krietni veiksmīgāk, nekā vakarējais, kad tika piedzīvots zaudējums ar 0:7. 9.minūtē uz pretinieku vārtiem tika piespriests soda metiens, ko efektīgi realizēja Oskars Bergmanis – 1:0. Lai arī Šveices juniori pēc dažām minūtēm arī guva vārtus, pirmais periods noslēdzās ar cerīgu rezultātu – 1:1. Otrās trešdaļas sākumā vietu mūsu valstsvienības vārtos ieņēma Agris Rogainis. Viņa debiju par īpaši izdevušos gan grūti nosaukt, jo nepilnu deviņu minūšu laikā pretinieki Rogaiņa vārtos sabēra trīs bumbiņas – 4:1. Rogainim nācās savu vietu atdot Ventam.

 

Arī mača turpinājumā izpaudās šveiciešu pārākums – pēc otrā perioda 5:1, bet trešā sākumā jau 6:1. Šajā spēlē tiesneši neskopojās ar noraidījumiem, ļaujot abām komandām izmēģināt, kā ir – spēlēt nevienādos sastāvos. Jau otrajā trešdaļā viesi divas reizes bija izmantojuši skaitlisko vairākumu, bet pēdējā periodā mūsējiem radās iespēja spēlēt piecatā pret trijiem. Tiesa, brīdī, kad šveiciešu ceturtais spēlētājs atgriezās laukumā, bet spēlē vēl nebija paspējis iesaistīties, pretiniekiem izdevās gūt vārtus pretuzbrukumā – 7:1. Tomēr piektais Šveices izlases spēlētājs laukumā varēja atgriezties ātrā, jo beidzot arī mūsējiem izdevās gūt vārtus no spēles – 2:7 (Toma Bitmaņa piespēli rezultatīvi izmantoja Toms Niedre). Atlikušajās 13 minūtēs rezultāts vairs nemainījās un šveicieši varēja priecāties par uzvaru ar 7:2.

 

Arī šodien abas komandas izpildīja pēcspēles metienus. Mūsu vārtsargi Anrijs Vents un Agris Rogainis atvairīja pa diviem pretinieku bullīšiem, bet Dāgs Rozenbahs realizēja savu metienu, izvirzot Latvijas izlasi vadībā ar 1:0. Diemžēl arī šo pārsvaru mūsējiem nosargāt neizdevās, jo vēl divus šveiciešu metienus Rogainim atvairīt neizdevās, bet mūsu spēlētāji vārtus neguva – 1:2.

 

Šajā spēlē Latvijas juniori ievērojami biežāk bija apdraudējuši viesu vārtus, nekā dienu iepriekš – 24 reizes. Pretinieki mūsu vārtsargus patraucēja 39 reizes. Par labākajiem spēlētājiem abās komandās tika atzīti vārtsargi – Anrijs Vents un Janiks Feiners.

JUGLASCIEMS