Vīriešu 1. līgā triumfē "Leģions/Grobiņas SC"

15.04.2023

940a6822.jpg

Par Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas klubu turnīra uzvarētāju šodien "Arēnā Rīga" kļuva "Leģions/Grobiņas SC", kas finālspēles pagarinājumā ar 4:3 pārspēja komandu "Kuldīga/KNSS". Izšķirošais vārtu guvums Edgara Freimaņa kontā.

 

Vīriešu 1. līgas klubu turnīra finālā tikās divas Kurzemes komandas - "Kuldīga/KNSS" un "Leģions/Grobiņas SC". Pirmā perioda 10. minūtē ar 12 minūšu intervālu divus vārtus pēc kārtas guva kuldīdznieki, izvirzoties vadībā ar 2:0. Pa bumbiņai pretinieku vārtos ieraidīja Svens Lapčinskis un Pēteris Birznieks. 31. minūtē ar vārtu guvumu atbildēja grobiņnieki Toma Ēvalda kontā (1:2). Otrās trešdaļas pēdējā minūtē Kuldīgas florbolists Ingmārs Lapčinskis ar precīzu metienu atjaunoja divu vārtu handikapu – 3:1. 49. minūtē Ēvalds guva vēl vienus vārtus, rezultāta starpību samazinot līdz minimumam (2:3). Jau likās, ka uzvaru svinēs Kuldīgas komanda, bet pamatlaika pēdējā minūtē grobiņnieks Edgars Freimanis panāca izlīdzinājumu – 3:3, pagarinājums. Papildlaika 2. minūtē Kārļa Pupila piespēli tas pats Freimanis pārvērta jau uzvaras vārtu guvumā – 4:3. Grobiņas komandas čempionu kauss un zelta medaļas, bet kuldīdzniekiem 2. vieta un sudraba godalgas.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma izšķirošo autors Edgars Freimanis, kuram šajā mačā divi goli. Divi vārtu guvumi ar Tomam Ēvaldam, bet Kārlis Pupilam divas rezultatīvas piespēles. Rezultatīvākais starp Kuldīgas florbolistiem ar 2 (1+1) punktiem Pēteris Birznieks, bet labākā spēlētāja balvu saņēma vārtsargs Mairis Vakermanis, kurš atvairīja 18 no 22 pretinieku metieniem.

SF
JUGLASCIEMS