Penega neticamie tālmetieni ļauj ķekaviešiem tikt pie zelta

08.04.2023

940a3047.jpg

Roberta Penega piecu minūšu laikā divi no laukuma otra gala gūtie vārti nodrošināja komandai "Ķekavas Bulldogs" uzvaru ar 6:5 pār "FS Masters/Ulbroka", zelta medaļas un Latvijas Jaunatnes čempionāta vecuma grupas ZU15 čempiones titulu. Penegs ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Ulbrokas komandai vicečempiones gods.

 

Abas Pierīgas komandas par čempionu titulu spēkojās Ķekavā. Mājinieki lielāko daļu laika atradās iedzinējos. Pirmajā periodā pa golam laukuma saimniekiem iemeta Kristers Leksis un Rihards Krusts – 2:0. Tikai 26. minūtē pie pirmā vārtu guvuma tika "Ķekavas Bulldogs" -1:2, skaitlisko vairākumu izmantoja Roberts Penegs. Pēc otrās trešdaļas viesiem jau atkal bija divu vārtu pārsvars – 3:1. 37. minūtē Ķekavas komandas skaitlisko pārsvaru realizēja Svens Balodis, panākot neizšķirtu (4:4). 39. minūtē ar metienu gandrīz no saviem vārtiem pie neticama gola tika Penegs, pirmo reizi izvirzot Ķekavas florbolistus vadībā – 5:4. 43. minūtē ulbrocietis Artūrs Stīpnieks atjaunoja neizšķirtu (5:5), bet 44. minūtē Penegs vēlreiz meta gandrīz no tāda paša attāluma un atkal trāpīja – 6:5. Šo minimālo pārsvaru "Ķekavas Bulldogs" laimīgi nosargāja un varēja gavilēt par čempionu titulu.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju komandā tika atzīts Roberts Penegs, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Svenam Balodim šajā mačā 2 (1+1) punkti. Ulbrokas komandā labākā spēlētāja balvu saņēma Gustavs Marks Zariņš, kuram 3 (1+2) rezultativitātes punkti. Divus golus iemeta Artūrs Stīnieks, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Rihards Krusts un Kristers Leksis.

JUGLASCIEMS