2. līgas bronzu izcīna FK "Vārme"

07.04.2023

940a0580.jpg

Šodien Lielvārdes sporta centrā norisinājās Latvijas čempionāta florbolā 2. līgas vīriešiem spēle par 3. vietu un bronzas medaļām, kurā spēkiem mērojās FK "Vārme" un FK "Jūrmala". Pēc otrās trešdaļas rezultāts vēl bija neizšķirts (2:2), bet pēdējo periodu labāk aizvadīja vārmenieki, kuri svinēja savu šīs sezonas svarīgāko uzvaru – 6:4. Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Adrians Spunde.

 

Lai spēlē starp Vārmes un Jūrmalas florbolistiem tiktu atklāts rezultāts, līdzjutējiem vajadzēja gaidīt tikai sešas minūtes. Uz jūrmalnieku vārtiem tika piespriests soda metiens, kuru vārtu guvumā pārvērta Adrians Spunde (1:0). Pēc tieši 20 spēles laika minūtēm "Jūrmala" pēc Emīla Berķa precīza metiena rezultātu izlīdzināja – 1:1. 34. Minūtē Mārtiņš Brigmanis vadībā ar 2:1 jau izvirzīja jūrmalniekus, bet pēc otrās trešdaļas rezultātu tablo liecināja par kaujiniecisku neizšķirtu (2:2), jo ar golu atbildēja vārmenieks Aleksis Plāts. Pēdējā periodā 17 minūšu laikā Vārmes komanda guva četrus bezatbildes vārtus (6:2). Divus golus iemeta Spunde (vienu no tiem ar soda metienu), bet vēl pa bumbiņai pretinieku vārtos ieraidīja Kaspars Kinstlers un Dāvis Bože. Jūrmalas florbolisti vēl nepadevās un pat spēja samazināt pretinieku pārsvaru uz pusi (4:6), pa golam iemeta Bruno Jānis Ritums un Emīls Berķis. Tomēr uzvaru ar 6:4 un izcīnītās bronzas medaļas varēja svinēt FK "Vārme".

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Adrians Spunde, kurš ar trim vārtu guvumiem bija arī rezultatīvākais. Ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ģirts Zirnis. Labākā spēlētāja balvu Jūrmalas komandā saņēma vārtsargs Igo Grundāns, kurš atvairīja 36 no 42 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā ar trim goliem katram bija Emīls Berķis un Mārtiņš Brigmanis.


JUGLASCIEMS