Juniorus ielozē vienā grupā ar čehiem, somiem un poļiem

13.12.2022

izloze_2023_u19m.png

Šodien Dānijā notika pasaules 12. čempionāta florbolā vīriešiem U19 apakšgrupu izlozes ceremonija. Pēc tās rezultātiem Latvijas valstsvienība nākamā gada pavasarī gaidāmajā turnīrā spēlēs A apakšgrupā - kopā ar Čehijas, Somijas un Polijas junioriem.

 

Latvijas vīriešu izlase tika izlozēta no otrā groza, kur atradās kopā ar vāciešiem, slovākiem un poļiem. Pirmo grozu veidoja "lielais četrinieks" - Čehija, Somija, Zviedrija un Šveice. Trešajā grozā bija iedalīta Dānija un trīs Eiropas zonas kvalifikācijas turnīru veiksminieces (EUR 1, EUR 2 un EUR 3), bet ceturtajā ASV, Austrālija, Singapūra un vēl viena izlase, kura vietu izcīnīs kvalifikācijā (EUR 4). Eiropas reģionālās zonas kvalifikācijas turnīri, kuros 11 izlases sadalīs atlikušās četras ceļazīmes, janvāra beigās norisināsies Spānijā un Austrijā.

 

Balstoties uz čempionāta izspēles sistēmu, A un B grupas veido pa divām komandām no pirmā un otrā groza, bet C un D grupās pa divām komandām no trešā un ceturtā groza.

 

Mūsu florbolistus ielozēja A grupā, kur viņu pretinieki būs čehi, somi un poļi. B apakšgrupā spēlēs Zviedrijas, Šveices, Vācijas un Slovākijas izlases. C grupā ielozētas Dānija, ASV un divas valstsvienības no kvalifikācijas (EUR 2 un EUR 4), bet D grupā - Austrālija, Singapūra un divas izlases no kvalifikācijas (EUR 1 un EUR 3)

 

Apakšgrupu sadalījums:  

A grupa

B grupa

C grupa

D grupa

Latvija

Vācija

Q (EUR 4)

Austrālija

Polija

Slovākija

ASV

Singapūra

Čehija

Zviedrija

Dānija

Q (EUR 1)

Somija

Šveice

Q (EUR 2)

Q (EUR 3)

 

Jāpiebilst, ka latviešu pretinieki apakšgrupā čehi ir pašreizējie pasaules junioru čempioni, somi vicečempioni, bet poļi iepriekšējā turnīrā ieņēma 8. vietu. Latvijas izlase pagājušajā pasaules čempionātā finišēja piektajā pozīcijā.

 

2023. gada pasaules junioru čempionāts laika posmā no 26. līdz 30. aprīlim norisināsies Dānijas pilsētā Frederikshavnā.

JUGLASCIEMS