Latvijas izlase ar cieņu piekāpjas pasaules vicečempioniem

28.05.2022

izlase_5_2022.jpg

Šovakar Valmieras Olimpiskajā centrā ar spēli starp Latvijas un Somijas vīriešu florbola izlasēm noslēdzās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs. Pasaules vicečempioni somi rezultātu atklāja jau mača 25. sekundē (1:0) un pēc diviem periodiem atradās vadībā ar 5:1, bet pēdējā trešdaļā latvieši ne vien samazināja pretinieku pārsvaru uz pusi, bet arī iespieda pretiniekus viņu aizsardzības zonā, galarezultātā piekāpjoties ar 3:5. Labākā spēlētāja balvu mūsu komandā saņēma Daniels Jānis Anis.

 

Jau pats pirmais Somijas florbolistu uzbrukums šajā spēlē bija rezultatīvs – 25. sekundē viņu metiens pārsteidza Latvijas izlases vārtsargu Markusu Plūdumu – 1:0. 11. minūtē latvieši nonāca iedzinējos jau ar 0:2. Otrās trešdaļas pirmajās piecās minūtēs pretinieki guva vēl divus vārtus izvirzoties vadībā ar 4:0. 21. minūtē pirmo reizi varēja uzgavilēt latvieši, jo Toma Akmeņlauka piespēli ar patālu metienu vārtu guvumā pārvērta Daniels Jānis Anis – 1:4. pēc otrā perioda pasaules vicečempioniem jau atkal bija četru vārtu pārsvars – 5:1. Pēdējā periodā spēles raksturs krasi mainījās, jo mūsu florbolistiem izdevās pārņemt iniciatīvu. 33. minūtē pēc Aņa piespēles vārtus izdevās gūt Krišjānim Tiltiņam (2:5), bet 42. minūtē mūsējie izmantoja savu skaitlisko vairākumu – pēc Pētera Trekšes piespēles ar golu izcēlās Klāvs Jansons – 3:5. Atlikušajā laikā latvieši ļoti bīstami apdraudēja somu vārtus, tomēr pretinieku aizsardzība izturēja un Somijas izlase varēja svinēt uzvaru ar 5:3.

 

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts Daniels Jānis Anis, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija rezultatīvākais Latvijas izlasē. Balvas tika pasniegtas arī visa turnīra vērtīgākajiem spēlētājiem katrā valstsvienībā. Latvijas izlasē šis gods tika Pēterim Trekšem, kurš ar 10 (4+6) punktiem mūsu komandā bija rezultatīvākais.


SF
JUGLASCIEMS