Latvijas izlasei spēlē pret islandiešiem iespēja pagarināt uzvaru sēriju

27.05.2022

940a0871.jpg

Valmieras Olimpiskajā centrā turpinās pasaules čempionāta florbolā kvalifikācijas turnīrs, kurā Latvijas vīriešu izlase jau izpildījusi savu galveno uzdevumu – ieguvusi ceļazīmi uz finālturnīru Šveicē. Šovakar pulksten 19.30 latvieši aizvadīs apakšgrupas pēdējo spēli, krustojot nūjas ar Islandes valstsvienību.

 

Latvijas vīriešu izlasei šī būs otrā tikšanās ar islandiešiem, bet pirmā notika ne tik sen – pirms četriem gadiem turpat Valmierā, arī pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Toreiz latvieši savus pretiniekus sakāva ar 14:0. No tagadējās izlases sastāva tajā mačā piedalījās vairāk nekā puse komandas – deviņi florbolisti. Vārtsargs Jānis Salcevičs tajā mačā laukumā gan nedevās, droši vien viņš to nedarīs arī šodien, dodot iespēju Markusam Plūdumam. Rezultatīvi bija visi astoņi laukuma spēlētāji: Rolands Kovaļevskis ar 4 (2+2) punktiem, Pēterim Trekšem un Jānim Ragovskim pa diviem goliem, Artim Raitumam un Moricam Krūmiņam pa 2 (1+1) punktiem, ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Andris Rajeckis, bet pa golam iemeta Toms Akmeņlauks un Artūrs Jurševskis.

 

Šajā kvalifikācijas turnīrā, kamēr Latvijas izlasei jau ir četri punkti un nodrošināta pirmā vieta, islandieši tikuši tikai pie viena punkta, turklāt ar pamatīgām grūtībām. Ja pirmajā mačā Islandes valstsvienība salīdzinoši cienīgi piekāpās dāņiem (2:8), tad otrajā spēlē pret Ukrainas komandu divas minūtes pirms beigām zaudēja ar 6:8. Tikai mainot savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, Islandes izlasei izdevās panākt neizšķirtu un turnīra tabulā ierakstīt vismaz punktu. Ja pieskaita pagājušo pasaules čempionātu, tad Latvijas izlasei šobrīd ir izveidojusies uzvaru sērija četru maču garumā (pār Slovākiju, Norvēģiju, Ukrainu un Dāniju). Šovakar šo rādītāju vajadzētu noapaļot līdz pieciem panākumiem.

 

Valmieras Olimpiskajā centrā  spēlē EUR 1 apakšgrupā, kurā kopā ar latviešiem par ceļazīmēm uz pasaules čempionāta finālturnīru cīnās Dānijas, Islandes, Ukrainas, Somijas, Igaunijas, Nīderlandes un Lielbritānijas florbolisti, bet EUR 2 apakšgrupā Kocēnu sporta namā spēlē Zviedrijas, Ungārijas, Francijas, Norvēģijas, Polijas, Beļģijas un Lihtenšteinas valstsvienības.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki sastāvā ir iekļāvis divus vārtsargus, sešus aizsargus un deviņus uzbrucējus. Divpadsmit florbolisti ikdienā spēlē vietējā čempionātā, bet pieci pārstāv ārvalstu klubus Somijā un Šveicē.

 

Latvijas izlases sastāvs:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Markuss Plūdums

V

Lekrings

2.

Morics Krūmiņš

A

Nokian KrP (Somija)

3.

Oskars Tūtāns

A

Lielvārde/FatPipe

4.

Daniels Jānis Anis

U

UHC Uster (Šveice)

5.

Jānis Ragovskis

A

Koovee (Somija)

6.

Armands Savins

A

Lielvārde/FatPipe

7.

Krišjānis Tiltiņš

U

Lekrings

8.

Klāvs Jansons

U

Ķekava

9.

Toms Akmeņlauks

U

FK Kurši

10.

Artis Raitums

U

Talsu NSS/Krauzers

11.

Pēteris Trekše

U

TPS (Somija)

12. Andris Rajeckis U Lekrings
13. Edgars Puriņš U Lekrings
14. Artūrs Jurševskis A Lekrings

15.

Gustavs Griezītis

A

FK Kurši

16. Rolands Kovaļevskis U Koovee (Somija)
17. Jānis Salcevičs V Ogres Vilki

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki

Treneri: Tēmu Variss, Ingus Laiviņš

 

Latvijas izlases spēļu kalendārs Valmieras Olimpiskajā centrā:

25. maijs, 19:30, Latvija - Ukraina

26. maijs, 19:30, Dānija - Latvija

27. maijs, 19:30, Islande - Latvija

28. maijs, spēle par vietu

 

Dienas biļetes uz EUR 1 turnīru Valmierā ir iespējams iegādāties tikai tiešsaistē - www.bezrindas.lv. Ieeja uz EUR 2 turnīra spēlēm Kocēnos ir bez maksas.

JUGLASCIEMS