Šodien Lielvārdē medaļu spēles fārmklubu komandām

10.04.2022

x.jpg

Lielvārdes sporta centrā jau otro dienu turpināsies Latvijas čempionātā florbolā vīriešu zemāko līgu komandu izšķirošās spēles. Ja vakar medaļas un kausus sadalīja 2. līgas komandas, kā arī 1. līgas klubu komandas, tad šodien to pašu darīs vīriešu 1. līgas farmklubu komandas. Pulksten 16.00 cīņā par bronzas medaļām laukumā dosies komandas "Talsu NSS/Zerorisk" un "Rubene-1", bet pulksten 19.00 cīņu sāks komandas "Lielvārde" un "Latvijas Universitāte/FS Masters", kuru duelim likme daudz augstāka – ne vien čempionu kauss un zelta medaļas, bet arī tiesības 15. aprīlī "Arēnā Rīga" piedalīties Superfinālā, kur savus pretiniekus jau gaida 1. līgas kluba "Ogres Vilki" komanda. Abas spēles interneta tiešraidē translēs Sportacentrs.com TV.

 

Komanda "Talsu NSS/Zerorisk" regulārajā turnīrā pārliecinoši uzvarēja Rietumu divīzijā, tāpēc ceturtdaļfināla kārtu varēja izlaist. Pusfināla sērijā talsenieki tikās ar komandu "Latvijas Universitāte/FS Masters" un sāka to ar divām uzvarām, bet pēc tam piedzīvoja trīs zaudējumus pēc kārtas un atvadījās no cerībām uz čempiones titulu. Rezultatīvākas starp Talsu florbolistiem ar 27 punktiem ir Valters Kalnietis, bet vārtsargs Sandijs Gabriels Siliņš atvairījis 85,28% pretinieku metienu.

 

Kocēnu "Rubene-1" ir Austrumu divīzijas komanda, kas regulārajā turnīrā ierindojās 2. vietā, tāpēc izslēgšanas spēles sākas ar ceturtdaļfināla sēriju pret "FBK Valmiera/BSS", kurā bija pārāka ar 3:0. Savukārt pusfināla sērijā pret komandu "Lielvārde" kocēnieši zaudēja ar 0:3. Divi Kocēnu komandas spēlētāji līdz šim savākuši vienādu punktu skaitu – pa 37. Tie ir Mikus Eduards Ķikuts un Kristers Babris. "Rubene-1" pamatvārtsargs bijis Emīls Censonis, kurš ticis galā ar 82,13% pretinieku metienu.

 

"Lielvārde" spēlēja Austrumu divīzijā, kur kļuva par regulārā turnīra uzvarētāju, uzreiz iekļūstot pusfinālā. Šajā sērijā lielvārdiešu pretiniece bija Kocēnu komanda "Rubene-1", ko viņi pieveica ar 3:0. Rezultatīvākais starp lielvārdiešiem ar 30 (19+11) punktiem ir Didzis Nemme, bet no vārtsargiem vislabāk veicies Laurim Kārkliņam, kurš atvairījis 87,06% pretinieku raidījumu.

 

"Latvijas Universitāte/FS Masters" (Rīga) regulārajā turnīrā aizcīnījās līdz Rietumu divīzijas 3. vietai, bet ceturtdaļfināla kārtā tikai ar 3:2 pārspēja "Ķekavas Bulldogs", turklāt bija nonākusi zaudētājās ar 1:2. Vēl lielāks trilleris studentus sagaidīja pusfināla sērijā pret "Talsu NSS/Zerorisk", kur viņi zaudēja pirmajās divās spēlēs, bet pēc tam spēja saņemties un svinēja trīs uzvaras pēc kārtas – 3:2. Rīdzinieku uzbrukuma līderis 28 (15+13) punktiem ir Ralfs Edvards Grīnvalds, bet vārtsargu līnijā viņu galvenais glābējs ir Andris Gīze, kurš ticis galā ar 84,49% sāncenšu metienu.

JUGLASCIEMS