"Valmiera" sakauj "Ķekavu" un iekļūst līderu trijniekā

09.02.2022

valmiera_21_viesos.jpg

Otra ELVI florbola līgas spēle šovakar notika Ķekavā, kur vietējā komanda "Ķekava" uzņēma FBK "Valmiera". Jau pirmajā minūtē vadībā izvirzījās valmierieši, galarezultātā svinot negaidīti pārliecinošu panākumu ar 11:4. Pa četriem rezultativitātes punktiem uzvarētāju labā guva Gvido Lauga un Lauris Alvis Stiprais.

 

Komandas "Ķekava" un "Valmiera" šajā sezonā jau reizi bija tikušās – 18. septembrī Vidzemes Olimpiskajā centrā uzvaru pagarinājumā ar 8:7 svinēja ķekavieši. Atbildes spēles rezultāts tika atklāts jau 33. sekundē, kad ar precīzu metienu izcēlās valmierietis Mārtiņš Broks – 1:0. Līdz pirmajam pārtraukumam Broks guva vēl vienus vārtus (2:0), bet Gatis Liepiņš panāca jau 3:0. Ķekavieši pie sava pirmā vārtu guvuma tika tikai 26. minūtē, kad ar golu izcēlās Markuss Januševskis (1:3). Pēc otrās trešdaļas valmierieši atradās vadībā ar 6:3, bet pēdējā periodā FBK "Valmiera" līdz galam salauza mājinieku pretestību, svinot ļoti pārliecinošu uzvaru ar 11:4.

 

Valmieras komandas labā pa četriem rezultativitātes punktiem sakrāja Gvido Lauga un Lauris Alvis Stiprais. "hat-trick" Mārtiņa Broka kontā, bet pa 2 (1+1) punktiem savāca Gatis Liepiņš, Ralfs Matīss Balodis, Ričards Eglītis un Pāvels Semjonovs. Pēc šīs spēles gan "Valmierai", gan "Ķekavai" turnīra tabulā ir pa 35 punktiem, bet valmierieši, pateicoties šīvakara uzvarai, atrodas par vienu vietu augstāk – trešajā pozīcijā.

JUGLASCIEMS