FBK "Valmiera" vēlreiz pieveic debitanti FBK SĀC

06.02.2022

valmiera_broks_20.jpg

Ādažu sporta centrā šovakar notika ELVI florbola līgas vīriešiem spēle, kurā turnīra debitante FBK SĀC uzņēma komandu "Valmiera". Gluži kā abu komandu pirmajā tikšanās reizē, arī šajā mačā pārāki izrādījās valmierieši – 14:5. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 5 (3+2) punktiem bija Mārtiņš Broks.

 

FBK SĀC un FBK "Valmiera" pirmajā duelī, kas notika 23. septembrī Vidzemes Olimpiskajā centrā, mājinieki valmierieši bija pārāki ar 10:3. Šovakar Ādažos notikušās atbildes spēles rezultātu 4. minūtē atklāja viesu komandas spēlētājs Ričards Eglītis (1:0), bet līdz pirmajam pārtraukumam Mārtiņš Broks un Gatis Liepiņš panāca jau 3:0. Tikai 29. minūtē, kad Valmieras florbolisti bija guvuši jau sešus vārtus (6:0), savu nulli no rezultātu tablo beidzot nodzēsa arī mājinieki – 1:6, ar precīzu metienu izcēlās Krists Saldatenoks. Viesi turpināja uzbrukt rezultatīvi, jau otrās trešdaļas laikā iegūstot deviņu vārtu pārsvaru (11:2), bet visā spēlē FBK "Valmiera" svinēja uzvaru ar 14:5.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Mārtiņš Broks, kurš ar 5 (3+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Viņa komandas biedriem Ričardam Eglītim un Pāvelam Semjonovam pa četriem rezultativitātes punktiem, pa trim punktiem sakrāja Gvido Lauga un Lauris Alvis Stiprais, bet ar 2 (1+1) punktiem izcēlās Jēkabs Berkolts. Par labāko mājinieku komandā atzina Arti Saldatenoku, kurš šoreiz gan bez rezultativitātes punktiem. Pa diviem vārtiem iemeta Krists Saldatenoks un Dēvids Osītis, bet 2 (1+1) punkti Ralfa Stratana kontā. Pēc šīs uzvaras FBK "Valmiera" turnīra tabulā jau 32 punkti, bet joprojām 5. vieta. FBK SĀC ar 21 punkti ieņem 8. pozīciju.

JUGLASCIEMS