"Ķekava" sakauj "RTU/Rockets" un panāk "Lekringu"

07.01.2022

kekava_blumbergs_21.jpg

ELVI florbola līgā vīriešiem trešo uzvaru pēc kārtas guvusi "Ķekava", kas šovakar savā laukumā ar 9:1 sagrāva Rīgas "RTU/Rockets", turnīra tabulā panākot līderi "Lekringu". Ķekaviešu vārtsargs Roberts Blumbergs atvairīja 23 no 24 rīdzinieku metieniem.

 

"Ķekava" vakar viesos ar 11:7 pārspēja turnīra tabulas pastarīti "Bausku", bet šovakar savā laukumā uzņēma Rīgas komandu "RTU/Rockets", kuru pirmā apļa mačā sakāva ar 12:5. Arī atbildes spēli ķekavieši sāka ļoti pārliecinoši, jau pirmā perioda laikā izvirzoties vadībā ar 5:0. Divus vārtus guva Markuss Januševskis, bet pa vieniem – Edgars Freimanis, Endijs Umberts Baruss un Renāts Degins. Spēles vidū rezultāts bija 6:0, bet 35. minūtē beidzot golu iemeta arī Rīgas florbolisti Toma Ķeirāna personā. 1:6, kā vēlāk izrādījās, tie šajā mačā bija "RTU/Rockets" goda vārti. Pēdējā periodā "Ķekava" guva trīs bezatbildes vārtus un varēja svinēt ļoti pārliecinošu uzvaru ar 9:1.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Ernests Ronis, kuram šajā mačā 3 (2+1) rezultativitātes punkti. Tieši tikpat punktu arī Edgaram Freimanim un Markusam Januševskim, bet Klāvs Jansons izcēlās ar 3 (1+2) punktiem. Par labāko starp rīdziniekiem atzina vārtsargu Ričardu Rasumu, kurš atvairīja 45 no 54 pretinieku metieniem. Pēc šī panākuma "Ķekava" ar 32 punktiem pakāpās uz 2. vietu turnīra tabulā, bet "RTU/Rockets" joprojām 12 punktu un 10. pozīcija.

SF
JUGLASCIEMS