Latvijas florbolistēm cīņa pret līdz šim vēl nepieveiktajām šveicietēm

29.11.2021

img_8235.jpg

Zviedrijas pilsētā Upsalā, kur jau trešo dienu turpinās pasaules čempionāta florbolā sievietēm finālturnīrs, šodien pulksten 17.00 (pēc Latvijas laika) savu otro spēli aizvadīs Latvijas izlase, kurai pretī stāsies titulētās Šveices florbolistes. Spēli tiešraidē translēs televīzijas kanāls TV4 un interneta TV Sportacentrs.com.

 

Gan Latvijas, gan Šveices valstsvienības šo finālturnīru sāka ar sāpīgiem zaudējumiem. Šveices komanda aizvakar ar 2:5 atzina Čehijas izlases pārākumu, bet mūsu florbolistes pēc katastrofāla sākuma vairs nespēja atspēlēties un ar 2:6 zaudēja polietēm. Šveicietēm vakar bija brīvdiena, bet šodien viņas vairs nedrīkst atļauties zaudēt, ja tikai grib izvairīties no astotdaļfināla kārtas. Mūsu izlase vakar maču pret polietēm sāka ar deviņu sekunžu laikā ielaistiem diviem vārtiem, turklāt polietes abus golus iemeta brīdī, kad latvietēm bija skaitliskais vairākums. Turpinājuma cīņa izlīdzinājās, taču lauz spēles gaitu mūsu meitenēm vairs neizdevās. Interesanti, ka vakar bez rezultativitātes punktiem palika mūsu izlases pirmā maiņa, bet visus četrus vārtus iemeta divas otrās maiņas uzbrucējas – Elīza Elizabete Bērziņa un Anna Ankudinova. Ankudinova saņēma labākās spēlētājas balvu, bet komandas iekšējā balsojumā, kurā par Annu balsot nedrīkstēja, tādā pašā godā tika celta Elīza.

 

Šodien maču pret šveicietēm Latvijas izlase, gluži kā vakar, sāks ar Elīnu Jeigi vārtos. Starp citu, Elīna ikdienā spēlē tieši Šveices čempionātā. Valstsvienības galvenais treneris pieņēmis simbolisku lēmumu – vietām tiks samainīta pirmā un otrā maiņa, tāpēc kā pirmās laukumā dosies Elīza Elizabete Bērziņa, Anna Ankudinova, Evelīna Garbare, Zane Darša un Klinta Mārtiņjēkaba. 

 

Latvietes un šveicietes pasaules čempionātu finālturnīros līdz šim tikušās astoņas reizes, bet, diemžēl, laukumu kā uzvarētāja vienmēr pametusi Šveices komanda. Labākā spēle mūsu florbolistēm padevās 2001. gadā Rīgā, kad tika zaudēts ar tikai vienu vārtu deficītu – 1:2. Pirms diviem gadiem Šveicē latvietes mājiniecēm zaudēja ar 4:10.

 

Mūsu valstsvienības sastāvā iekļautas divas vārtsardzes, četras aizsardzības spēlētājas un 14 uzbrucējas. Vislielākā spēlētāju pārstāvniecība ir no Kocēnu "Rubene" kluba - deviņas florbolistes. Pa divām spēlētājām ir no "Ķekavas Bulldogs/NND" un Cēsu "Lekrings", bet pa vienai pārstāv komandas "Līgatne" un FK "Ķekava". Vēl piecas florbolistes ikdienā spēlē ārzemju klubos Šveicē un Somijā.
 
Latvijas sieviešu izlase pasaules rangā šobrīd ieņem septīto pozīciju, bet iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika Šveices pilsētā Neišatelē, mūsu meitenes izcīnīja astoto vietu. Latvietes piedalījušās visos 12 līdz šim notikušajos pasaules čempionātos, ikreiz iekļūstot labāko astotniekā. 2007. gada pasaules čempionāta Latvijas sieviešu valstsvienība ieguva pat augsto ceturto vietu pasaulē, kas ir visu laiku labākais sasniegums starp visu sporta spēļu Latvijas pieaugušo izlasēm.
 
 
Latvijas sieviešu izlases sastāvs:

 Nr.p.k.

Spēlētāja 

Pozīcija

Komanda

1. 

Simona Grāpēna

Uzbrucēja

Rubene

2. 

Jūlija Rozīte

Uzbrucēja

Floorball Zürich Lioness (Šveice)

3. 

Laura Gaugere 

Uzbrucēja 

Rubene 

4. 

Samanta Bērziņa 

Aizsardze 

Rubene 

5. 

Marta Lība Zameca 

Aizsardze

Rubene 

6. 

Zane Darša 

Uzbrucēja 

Rubene 

7. 

Elīza Elizabete Bērziņa 

Uzbrucēja 

Līgatne 

8. 

Anna Ankudinova 

Uzbrucēja 

Floorball Zürich Lioness (Šveice) 

9. 

Evelīna Garbare 

Uzbrucēja 

R.A. Rychenberg Winterthur (Šveice) 

10. 

Klinta Mārtiņjēkaba 

Uzbrucēja 

Kalannin Pallo-65 (Somija) 

11. 

Luīze Raseiceva 

Uzbrucēja 

Lekrings 

12. 

Anna Mūrniece 

Uzbrucēja 

Ķekavas Bulldogs/NND 

13. 

Emīlija Salaciete 

Uzbrucēja 

Rubene 

14. 

Kristiāna Elizabete Krūmiņa 

Aizsardze 

FK Ķekava 

15. 

Daniela Dafne Hāne 

Aizsardze 

Rubene 

16. 

Liliāna Jakovicka 

Uzbrucēja 

Lekrings 

17. 

Zane Ziedone 

Uzbrucēja 

Rubene 

18. 

Madlēna Rozīte 

Uzbrucēja 

Rubene-1 

19. 

Jana Filipsone 

Vārtsardze 

Ķekavas Bulldogs/NND 

20. 

Elīna Jeige 

Vārtsardze 

Skorpion Emmental Zollbrück (Šveice) 

 

Galvenais treneris: Jānis Inģists

Trenere: Linda Līce

Fiziskās sagatavotības treneris: Kaspars Reikmanis

Fizioterapeits: Jānis Skriaba

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Laura Pļavniece

SF
JUGLASCIEMS